Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Prekvapivé informácie o smrti americkej hviezdy: Lekár sa s ňou počas operácie fotil, potom zomrela!

Joan Rivers Zobraziť galériu (10)
Joan Rivers (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - K zástave srdca americkej moderátorky, zabávačky a herečky Joan Rivers, ktorá skonala 4. septembra vo veku 81 rokov, došlo údajne počas neoprávnenej biopsie hlasiviek. Pre televíziu CNN to uviedol nemenovaný zdroj blízky vyšetrovaniu jej úmrtia. Lekár sa mal dokonca s herečkou, ktorá bola pod vplyvom anestézie, počas operácie fotografovať.

Rivers prišla 28. augusta ráno na kliniku Yorkville Endoscopy na newyorskom Manhattane, kde následne absolvovala endoskopické vyšetrenie. To vykonal gastroenterológ a riaditeľ kliniky Lawrence Cohen, ktorý tak chcel zistiť príčinu bolesti hrdla a chrapľavého hlasu moderátorky. Po tejto endoskopii však údajne nemenovaný otorinolaryngológ, ktorý mal byť jej osobným lekárom, spravil Rivers bez jej predchádzajúceho súhlasu biopsiu hlasiviek. Počas zákroku, keď bola moderátorka pod vplyvom anestézie, sa s ňou údajne i vyfotil. Túto informáciu vyšetrovateľom poskytol nemenovaný zamestnanec kliniky. 

Vyšetrovatelia predpokladajú, že hlasivky počas biopsie opuchli, čím zamedzili prístupu kyslíku do pľúc, čo viedlo k zástave srdca. Rivers následne museli previezť do nemocnice Mount Sinai, kde ju uviedli do umelého spánku. O týždeň neskôr zomrela. Predstavitelia Yorkville Endoscopy už skôr vydali vyhlásenie, že na ich klinike žiadne biopsie nevykonávajú, k najnovším správam o neoprávnenom zákroku sa odmietli vyjadriť. Ani jeden zo spomínaných lekárov zatiaľ nečelí žiadnym obvineniam. 

Joan Rivers, vlastným menom Joan Alexandra Molinsky, sa narodila 8. júna 1933 v New Yorku. V rokoch 1986 až 1987 sa podieľala na relácii The Late Show Starring Joan Rivers, neskôr moderovala The Joan Rivers Show (1989 - 1993), za ktorú získala v roku 1990 cenu Emmy. Objavila sa aj v snímkach Plavec (1968), Muppetovci dobývajú Manhattan (1984), Šesť vrážd stačí, mamička (1994), Goosed (1999) alebo Praktikantka (2000). Posledná rozlúčka s moderátorkou sa konala v nedeľu 7. septembra v newyorskom chráme Emanu-El. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu