Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Obvinenie v kauze zdrogovaného herca Hoffmana: Hudobník sa vyhne väzeniu

Philip Seymour Hoffman Zobraziť galériu (9)
Philip Seymour Hoffman (Zdroj: SITA)

HOLLYWOOD – Kanadský jazzový hudobník Robert Aaron Vineberg, ktorý čelil obvineniu z podielu na smrti amerického herca Philipa Seymoura Hoffmana, ktorý sa vo februári predávkoval drogami, sa vyhne väzeniu.

Prokuratúra totiž upustila od obvinenia, podľa ktorého Vineberg predal Hoffmanovi heroín. Informoval o tom denník The New York Times. Vineberg sa v rámci dohody s obžalobou priznal, že heroín len prechovával. V rámci trestu si počnúc 14. októbrom začne odpykávať päťročný podmienečný trest. Zároveň príde o necelých 1300 dolárov, ktoré u neho v byte polícia pri zatýkaní našla, a bude si musieť odpracovať 25 dní verejných prác. Rovnako sa podrobí ambulantnej odvykacej kúre. 

Štyridsaťšesťročný Hoffman bol začiatkom februára nájdený vo svojom newyorskom byte mŕtvy s ihlou v predlaktí. Zomrel po kombinovanej aplikácii heroínu, kokaínu a iných drog. Hoffman, ktorý v roku 2006 dostal Oscara, priznával, že prepadol alkoholu a drogám pred viac ako dvadsiatimi rokmi, po skončení štúdií na hereckej škole. Čoskoro sa vraj zo závislosti dostal, ale vlani jej opäť prepadol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu