Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Legendárny český rocker skončil v nemocnici: Skolila ho trombóza!

Vladimír Mišík Zobraziť galériu (5)
Vladimír Mišík (Zdroj: TASR)

PRAHA - Český rockový hudobník, skladateľ a spevák Vladimír Mišík zrušil alebo presunul všetky júnové koncerty. Dôvodom boli zdravotné problémy hudobníka, ktoré si ešte vo štvrtok 12. júna vyžiadali jeho hospitalizáciu. Informoval o tom manažér interpreta Šimon Kotek.

Mišíkov stav je podľa Kotku stabilizovaný. Za komplikácie môže trombóza putujúca z ľavej nohy. “Našťastie na ňu lekári prišli včas a nedostala sa do srdca,” uviedol Kotek. Ako tiež informoval, Mišík ostane v nemocnici do 20. júna, a potom ho čaká rekonvalescencia. “Všetci dúfame, že od začiatku júla bude môcť Vladimír opäť koncertovať,” napísali na hudobníkovej oficiálnej webstránke.

Vladimír Mišík sa narodil v roku 1947. V roku 1965 spoluzakladal skupinu The Matadors a v roku 1968 s Radimom Hladíkom kapelu Special Blue Effect, neskôr Blue Effect. Po svojom odchode v roku 1970 pôsobil v skupine Flamengo. V roku 1974 založil vlastnú kapelu Etc..., v ktorej s krátkymi prestávkami pôsobí dodnes. Medzi jeho albumy patria napríklad Kuře v hodinkách (1972), Vladimír Mišík (1976), 20 deka duše (1990), Město z peřin (1996) či Ztracený podzim (2010).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu