Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Beyoncé pod paľbou kritiky: Má ju v zuboch celé NASA!

Beyoncé Zobraziť galériu (10)
Beyoncé (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americká speváčka Beyoncé sa bráni kritike za použitie audio nahrávky z nehody raketoplánu Challenger. V úvode piesne XO, ktorá sa nachádza na jej najnovšom albume Beyoncé, použili záznam hlasu pracovníka NASA.

"Letoví kontrolóri sledujú situáciu. Ide zjavne o závažné zlyhanie," hovorí na nahrávke úradník Steve Nesbitt v deň, keď americký raketoplán Challenger explodoval krátko po svojom štarte. K nehode došlo 28. januára 1986 a zahynula pri nej celá sedemčlenná posádka.

Beyoncé podľa vlastných slov nechcela uraziť ľudí poznačených tragédiou. "Súcitím s rodinami tých, ktorí zahynuli pri nehode raketoplánu Challenger," vyjadrila sa. "Pieseň XO sme nahrávali s úprimným zámerom pomôcť zotaviť sa tým, ktorí stratili svojich milovaných a pripomenúť, že nečakané veci sa stávajú, takže si treba ceniť každú chvíľku s tými, ktorí pre vás niečo znamenajú," dodala 32-ročná speváčka.

Za použitie nahrávky speváčku kritizujú nielen súčasní a bývalí pracovníci NASA, ale tiež vdova po jednej z obetí nehody, June Scobee Rodgers. "Pasáž použitá v piesni je emočne náročná pre všetky rodiny, kolegov a priateľov obetí nehody Challengera," vyhlásila. "Radšej spomíname na to, ako naši blízki žili, a nie na to, ako sme o nich prišli," dodala. 

Beyoncé Giselle Knowles-Carter začala hudobnú kariéru v roku 1997 ako členka skupiny Destiny's Child, neskôr sa vydala na sólovú dráhu. Pred spomínanou piatou sólovkou vydala albumy Dangerously In Love (2003), B'Day (2006), I Am... Sasha Fierce (2008) a 4 (2011), pričom so všetkými dobyla americký rebríček Billboard 200. Jedna z najlepšie zarábajúcich interpretiek na svete získala už 17 cien Grammy, tri z nich ešte ako členka Destiny's Child, ostatné ako sólová speváčka. Jej najnovší eponymný album vyšiel neočakávane 13. decembra na portáli iTunes, pričom už za necelý týždeň sa z neho predalo milión kópií. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu