Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Smrť Paula Walkera z Rýchlo a zbesilo: Prvé detaily o súkromnom pohrebe!

Paul Walker Zobraziť galériu (9)
Paul Walker (Zdroj: SITA, Topky.sk)

LOS ANGELES - Telo amerického herca Paula Walkera, ktorý zahynul 30. novembra pri autonehode v kalifornskej Valencii, údajne spopolnia a urnu následne uložia na cintoríne Forest Lawn v Los Angeles. Pre reláciu E! News to uviedol nemenovaný zdroj z okolia hercovej rodiny.

Pohreb sa uskutoční tento víkend a zúčastnia sa na ňom iba členovia rodiny a blízki priatelia. Neskôr sa bude konať ešte jedno smútočné stretnutie, kam sa dostanú iba pozvaní ľudia. Niekoľko tisíc fanúšikov si však už minulý týždeň v nedeľu uctilo Walkera a jeho kamaráta Rogera Rodasa, ktorý zomrel spolu s ním. Spomienková akcia sa uskutočnila priamo na mieste tragickej nehody.

Walker a Rodas sa v deň nehody zúčastnili na charitatívnej akcii, ktorú usporiadali v priestoroch ich spoločného obchodu s autami Always Evolving. Porsche Carrera GT malo podľa jedného zo svedkov problémy a zhasínal mu motor, tak sa Rodas rozhodol, že sa pôjde previezť a zistiť, čo s ním je. Zavolal aj Walkera, ktorý už bol na odchode, no súhlasil, že pôjde s ním. Pri návrate však približne 460 metrov od obchodu havarovali. Rodas údajne stratil kontrolu nad vozidlom, ktoré narazilo do dvoch stromov, stĺpa pouličného osvetlenia a následne začalo horieť. Podľa výsledkov pitvy 38-ročný Rodas zomrel na následky početných zranení, ktoré utrpel pri náraze, zatiaľ čo 40-ročný Walker podľahol kombinácii poranení a popálenín. Oficiálnu príčinu nehody zatiaľ nezverejnili. Jednou z možností je aj porucha vozidla. 

Po tragickom úmrtí jednej z najväčších hviezd akčnej série Rýchlo a zbesilo je neistá budúcnosť siedmeho filmu, ktorý mal premiéru naplánovanú na júl 2014. Jeho produkciu tvorcovia dočasne pozastavili, no úplne od dokončenia filmu upustiť nehodlajú. 

Paul Walker sa narodil v kalifornskom meste Glendale a do povedomia divákov sa po prvý raz výraznejšie zapísal snímkou Varsity Blues z roku 1999. Už o dva roky neskôr si zahral aj v prvej časti spomínanej série Rýchlo a zbesilo. Úlohu Briana O'Connera si následne zopakoval aj v ďalších štyroch filmoch (2003, 2009, 2011, 2013). Diváci ho môžu poznať aj zo snímok ako Prúd času (2003), Do hlbiny (2005), 8 statočných (2006), Zbesilý útek (2006), Zabite Bobbyho! (2007), Rozsudok smrti (2008), Gangstri (2010) či Pawn Shop Chronicles (2013). V súčasnosti čakajú na uvedenie do kín dva filmy, v ktorých si zahral - dráma Hours a akčné krimi Brick Mansions. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu