Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Ulica, kde zahynul herec Paul Walker: Lákadlo pre pretekárov

Paul Walker zahynul v tomto aute Zobraziť galériu (7)
Paul Walker zahynul v tomto aute (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Štvrť kalifornského mesta Los Angeles, kde pri autonehode zahynul hviezdny herec filmov Rýchlo a zbesilo Paul Walker, je známa tým, že priťahuje pouličných pretekárov. Informovali o tom dnes predstavitelia americkej polície a justície, na ktorých sa odvolávala tlačová agentúra AP.

Walker aj jeho priateľ a milovník rýchlych áut Roger Rodas zahynuli v sobotu 30. novembra, keď červené Porsche Carrera z roku 2005, v ktorom sa viezli, narazilo do stĺpu pouličného osvetlenia a do stromu.

K nehode došlo na ulici, ktorá tvorí slučku dlhú približne 1,6 kilometra uprostred priemyselných a administratívnych parkov. Lemujú ju kopce a je izolovaná od premávky, predovšetkým cez víkend.

Je známe, že ulicu vyhľadávajú pouliční pretekári. Navyše, cez víkendy sú všetky firmy zatvorené a tak majú milovníci rýchlosti pocit, že ich tam nebude nikto obťažovať.

Úrad šerifa v okrese Los Angeles nehodu stále vyšetruje, ale napriek tomu už oznámil, že rolu pri nej zohrala rýchlosť. Povolená maximálna rýchlosť je tam 72 kilometrov za hodinu.

Walker bol spolujazdcom Rodasa. Ich telá boli také spálené požiarom, ktorý sa rozhorel po nehode, že boli potrebné záznamy od zubárov, aby mohli vyšetrovatelia potvrdiť ich totožnosť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu