Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Strach o život Seana Conneryho: Už nie je pánom svojich zmyslov!

Sean Connery Zobraziť galériu (7)
Sean Connery (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Škótsky herec Sean Connery, prvý a pre mnohých najlepší predstaviteľ agenta Jamesa Bonda všetkých čias, údajne trpí Alzheimerovou chorobou. V nedeľu o tom informovali nemecké bulvárne noviny Bild am Sonntag (BamS), odvolávajúce sa na hercových priateľov. "Musíme mať vážne obavy. Už nie je pánom svojich zmyslov," tvrdí podľa spomínaného periodika Conneryho priateľ a herecký kolega Michael Caine.

Osemdesiattriročný Connery, ktorý sa pred troma rokmi stiahol do úzadia a žije v striedavo v New Yorku a v Španielsku, postupne stráca pamäť. Prejavuje sa to napríklad, tým, že stále zabúda, kde sa práve nachádza.

Jeho 77-ročnú manželku Micheline Roquebrunovú čoraz častejšie volajú, aby si poňho prišla, lebo zablúdil, píše Bild am Sonntag.

Connery, po desaťročia symbol mužskej charizmy, je podľa svojho okolia už len tieňom samého seba. "Musíme mať vážne obavy. Už nie je pánom svojich zmyslov," tvrdí podľa BamS Conneryho priateľ a herecký kolega Michael Caine.

Predpokladá sa, že Alzheimerovu chorobu spôsobujú bielkovinové usadeniny v mozgu, ktoré zapríčiňujú odumieranie nervových buniek. Ochorenie sa prejavuje poruchami orientácie, pamäti, reči, myslenia a úsudku a osobnostnými zmenami. Každodenný život takýchto ľudí je čoraz ťažší, až sú nakoniec odkázaní na cudziu pomoc a podporu.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu