Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Problémy exmodelky s drogami končia: Prepustia ju z väzenia!

Schapelle Corbyová Zobraziť galériu (3)
Schapelle Corbyová (Zdroj: SITA)

JAKARTA - Bývalá austrálska modelka Schapelle Corbyová, ktorá si odpykáva v indonézskej väznici dvadsaťročný trest za pašovanie marihuany, by mohla brány väzenia opustiť už tento rok. Pôvodne to pritom malo byť až v roku 2025. Indonézske úrady totiž vyhoveli jej žiadosti a trest jej zmiernili, uviedla dnes agentúra AP.

Špeciálna komisia rozhodla o znížení trestu už v piatok a svoje rozhodnutie oznámila väzenským úradom. Teraz je potrebné získať pre jej prepustenie všetky potrebné právne dokumenty, uviedol Ketut Artha z komisie, ktorá rozhodovala o odpustenÍ zvyšku trestu.

Austrálčanka (35) bola v roku 2004 zadržaná na letisku v Denpasare, na indonézskom ostrove Bali, so 4,2 kilogramami marihuany vo svojej batožine. O rok neskôr ju súd poslal na 20 rokov do väzenia. Za dovoz drog jej v prevažne moslimskej Indonézii hrozil až trest smrti, prokurátor žiadal doživotie. Austrálčanka vinu vždy odmietala a tvrdila, že jej drogy musel niekto podstrčiť.

Pred tromi rokmi žiadala Corbyová o milosť kvôli svojmu zlému zdravotnému stavu a indonézsky prezident vlani jej žiadosti vyhovel. Trest jej znížil o päť rokov. Veľkú časť trestu si teda už odsedela, čo teraz komisia zohľadnila.

Ako uviedol Ketut Artha, očakáva, že Corbyová väznicu opustí na konci tohto roka a bude žiť u svojej sestry na Bali. Prípad kedysi prilákal v Austrálii veľkú pozornosť, väčšina tamojších obyvateľov sa domnieva, že žena je nevinná.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu