Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Z búrlivého rockera choroba vysáva život: Zúbožený sa šuchce o paličke!

Rocker Lou Reed je po náročnej transplantácii pečene zúbožený a ledva chodí. Zobraziť galériu (8)
Rocker Lou Reed je po náročnej transplantácii pečene zúbožený a ledva chodí. (Zdroj: profimedia.sk)

NEW YORK – Choroba mu dáva poriadne zabrať! Aj keď si Lou Reed (71) musel prejsť náročnou transplantáciou pečene, fanúšikom prisľúbil, že sa ho čoskoro dočkajú na pódiu. Keď sa však prvý raz od operácie objavil na verejnosti, okolie ho nespoznávalo. Vyziabnutý rocker vyzeral krehko a pri pomalej chôdzi si musel pomáhať paličkou.

Búrlivý život si pýta svoju daň! Ako každý rocker, aj Lou Reed patrí ku kontroverzným osobnostiam svetovej hudobnej scény, ktoré sa nielenže priznávajú k pitiu alkoholu a užívaniu drog, no tieto svoje zlozvyky ešte aj obhajujú. „Beriem drogy, pretože v 20. storočí, v technologickom období života v mestách, existujú určité drogy, ktoré si musíte vziať, len aby ste zostali normálnymi ako jaskynní ľudia, aby ste sa mohli posunúť hore alebo dole,“ vyhlásil dávnejšie na margo svojho životného štýlu. Ten ho však po prekročení prahu sedemdesiatky zrazil na kolená.

Hudobný veterán sa musel podrobiť náročnému chirurgickému zákroku, počas ktorého mu transplantovali pečeň. Lekári bez okolkov priznali, že išlo o život zachraňujúcu operáciu v poslednej chvíli a Reed takpovediac utiekol hrobárovi z lopaty.

Tento týždeň sa Lou po prvý raz zjavil na verejnosti po tom, čo sa zotavuje v domácom prostredí. Vyrazil si na krátku zdravotnú prechádzku, no nevyzeral počas nej najlepšie. Oblečenie na ňom viselo, tvár mal strhanú a pri šuchtavej chôdzi sa opieral o paličku.

Napriek tomu, že rocker už zďaleka nie je v takej fyzickej kondícii ako pred operáciou, naďalej si verí a zostáva optimistom. „Som triumfom modernej medicíny, fyziky a chémie. Som väčší a silnejší než kedykoľvek predtým,“ odkázal svojim priaznivcov na webe. Zároveň načrtol aj smelé plány: „Teším sa na to, keď budem vystupovať na javisku a písať nové piesne, aby som sa spojil s vašimi srdcami a dušou a vesmírom v budúcnosti.“ Je teda chvályhodné, že napriek nelichotivému zdravotnému stavu, Lou ešte zďaleka nehádže flintu do života a s hudbou nekončí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu