Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Škandál na festivale v Cannes: Nič podobné sa za 20 rokov ešte nestalo!

Nicole Kidman a Ang Lee na červenom koberci v Cannes Zobraziť galériu (5)
Nicole Kidman a Ang Lee na červenom koberci v Cannes (Zdroj: SITA)

CANNES - Počas aktuálneho 66. ročníka Medzinárodného filmového festivalu v Cannes došlo už k druhej krádeži šperkov. Počas utorkovej párty v Hôtel du Cap-Eden-Roc v meste Antibes neďaleko Cannes ukradli neznámi páchatelia náhrdelník od švajčiarskej klenotníckej firmy De Grisogono v hodnote 1,9 milióna eur. Ako povedali predstavitelia šperkárskej spoločnosti, nič podobné sa im počas dvadsiatich rokov nestalo.

Párty bola oslavou 20. výročia vzniku spomenutej klenotníckej firmy a zúčastnili sa na nej celebrity ako Sharon Stone alebo Ornella Muti. Ku krádeži došlo aj napriek tomu, že o bezpečnosť sa staralo 80 ochrankárov a tiež policajti. "Je to vôbec po prvý raz v našej 20-ročnej histórii, čo k takémuto niečomu došlo," uviedli vo vyhlásení predstavitelia spoločnosti.

Minulý týždeň v piatok zas z hotela Novotel v centre Cannes ukradli šperky od švajčiarskej klenotníckej firmy Chopard v hodnote viac ako 770-tisíc eur. Klenoty chcel Chopard požičať hviezdam, ktoré ich mali predviesť na červenom koberci v rámci festivalu. Ku krádeži došlo približne o 5:00, keď sa neznámi páchatelia vlámali do izby zamestnanca spomínanej spoločnosti, kde sa im podarilo otvoriť trezor a so šperkmi následne utiecť. Chopard, ktorý je jedným zo sponzorov festivalu, vyrába aj Zlatú palmu.

Tú každoročne získava najlepší film festivalu. Táto cena je však podľa organizátorov podujatia v bezpečí. Počas festivalu, ktorý odštartoval 15. mája a potrvá do 26. mája, okrem toho vykradli minimálne dve izby predstaviteľov filmových spoločností. Informácie pochádzajú z webstránky www.bbc.co.uk a archívu agentúry.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu