Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Dojatý DiCaprio: Na charite zarobil 33 miliónov dolárov!

Leonardo DiCaprio Zobraziť galériu (10)
Leonardo DiCaprio (Zdroj: SITA)

NEW YORK - Úspechom sa skončila benefičná aukcia, ktorú organizoval americký herec Leonardo DiCaprio v snahe získať prostriedky pre svoju nadáciu na ochranu prírody. Ako povedala samotná hollywoodska hviezda, slovami nevie vyjadriť radosť zo získanej sumy. Tá sa vyšplhala na 33 miliónov dolárov.

Aukčný dom Christie's vydražil v pondelok večer v New Yorku 33 umeleckých diel za 33 miliónov dolárov (27 miliónov eur), čo bol dvojnásobok očakávanej sumy. Okrem toho ešte sponzori prispeli sumou 5,5 milióna dolárov, pričom len jeden anonymný darca venoval päť miliónov dolárov na ochranu tigrov.

Všetky obrazy a sochy sa predali, väčšina za nich za oveľa viac, ako bola odhadovaná cena, niektoré až za desaťnásobok očakávanej sumy. "Nedokážem slovami vyjadriť svoje pocity," povedal DiCaprio po aukcii. "Všetko, čo dokážem povedať, je - ďakujem, ďakujem, ďakujem," uviedol herec.

Na aukciu venovalo obrazy a sochy 33 umelcov, niektoré vznikli vyslovene na účely dražby. Do akcie sa zapojili napríklad Andreas Gursky, Neo Rauch, Banksy, Ed Ruscha či Julian Schnabel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu