Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Kvôli koncertu Justina Biebera preložili skúšky: Školáčky tam musia byť

Justin Bieber Zobraziť galériu (10)
Justin Bieber (Zdroj: SITA)

OSLO - Niekoľko škôl v západnom Nórsku kvôli koncertom kanadského speváka Justina Biebera preložilo termín štvrťročných skúšok. Ministerstvo školstva s tým podľa agentúry AP súhlasí, pretože sa obáva, že žiaci by inak dali prednosť popovej hviezde, ktorá je v tejto severskej krajine medzi dospievajúcou mládežou mimoriadne populárna.

"Všetci sme raz mali 14 rokov a všetci vieme, že záľuby môžu byť vášnivé," vyhlásila ministerka školstva Kristin Halvorsenová. "Školy majú právomoc stanoviť termíny miestnych štvrťročných skúšok. Ak sa domnievajú, že dôvody pre takéto zmeny existujú, majú právo tak urobiť."

Devätnásťročný Bieber sa chystá vystúpiť v nórskej metropole 16. a 17. apríla. Tento dátum sa zhoduje s termínom skúšok, čo vyvolalo obavy, že mnoho školákov vo vzdialených oblastiach sa na testy nedostaví, pretože by nestihli doraziť do metropoly na koncert. Pätica škôl v aalesundskom regióne na západe Nórska, ktorý je od Osla vzdialený cez 370 kilometrov severozápadne, preto skúšky presunula.

V Nórsku panuje skutočná "biebermánia". Na Kanaďanovom minulom bezplatnom koncerte sa desiatky dievčat zranili pri bitke o najlepšie miesta

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu