Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Mr. Bean rozmlátil luxusné auto: Vyplatia mu najvyššie poistné v histórii!

Rowan Atkinson Zobraziť galériu (11)
Rowan Atkinson (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Automobilová havária britského komika Rowana Atkinsona (58) v jeho športovom vozidle McLaren F1 stála nemenovanú poisťovňu rekordných 910.000 libier (približne 1 080 000 eur). Podľa britských záznamov je to najväčšia suma vyplatená v Británii v rámci havarijného poistenia.

Atkinson narazil v auguste 2011 v grófstve Cambridgeshire do stromu. Herec mal zranené rameno, ale rýchlo sa zotavil. Jeho exkluzívny automobil utrpel väčšie škody: poškodená bola predovšetkým zadná časť McLarenu, ktorý má šesťlitrový motor a môže dosiahnuť rýchlosť až 380 kilometrov za hodinu.

Rowan Atkinson
Zobraziť galériu (11)
 (Zdroj: dailymail.co.uk)

Vozidlo bolo odtiahnuté do firemných dielní vo Wokingu, kde sa mu mechanici venovali skoro rok. Nemenovaná poisťovňa vraj zvažovala, či má zaplatiť opravy, alebo kúpiť nové auto, ale nakoniec dospela k záveru, že oprava bude lacnejšia.

Atkinson, ktorý je známy láskou k rýchlym autám, kúpil McLaren F1 v roku 1997 za 640.000 libier. Avšak McLaren vyrobil týchto áut od roku 1992 len 64 exemplárov a cena vozidla medzitým podstatne stúpla. Vlani sa rovnaký model v dobrom stave predal za 3,5 milióna libier.

Celkový účet 910.000 libier je trikrát väčší, než doterajšia rekordná suma, ktorú iná poisťovňa vyplatila v roku 2010. Podľa denníka Daily Mail ale Atkinson doplatí na haváriu zvýšením poistného. List cituje expertov, ktorí odhadujú, že po nákladnej havárii sa Atkinsonovo poistné zvýši až na 60.000 libier za rok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu