Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Herečka Jodie Foster: Priznala svoju sexuálnu orientáciu!

Jodie Foster Zobraziť galériu (8)
Jodie Foster (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Cenu Cecila B. DeMillea za celoživotný prínos zábavnému priemyslu si z rúk Roberta Downeyho Jr. prevzala herečka Jodie Foster, držiteľka dvoch Oscarov, troch cien BAFTA a dvoch Zlatých glóbusov.

Päťdesiatročná losangeleská rodáčka, známa zo snímok Taxikár (1976), Znásilnenie (1988), Mlčanie jahniat (1991), Nell (1994), Anna a kráľ (1999), Úkryt (2002), Škandál v katolíckej škole (2002), Príliš dlhé zásnuby (2004), Tajomný let (2005), Spojenec (2006), Niet návratu (2007) alebo Carnage (2011), svojou ďakovnou rečou rozplakala mnohé prítomné hviezdy.

V neobyčajne osobnom príhovore sa herečka a režisérka po prvý raz verejne vyjadrila na tému svojej sexuálnej orientácie a to spôsobom, ako nikdy predtým.

"Myslím, že mám náhlu potrebu povedať niečo, čo som dosiaľ verejne nikdy nedokázala a som preto trochu nervózna - ale asi nie až tak, ako moja hovorkyňa," začala nervózne. "Poviem to teda nahlas a hrdo, dobre? Budem pri tom potrebovať vašu podporu. Ja, ehm... Som single," prezradila a sálou zaznel smiech, zatiaľ čo poznamenala, že istým spôsobom len žartuje.

Bez jasného vyslovenia slov "Som lesba" však ďalej rozprávala o tom, že v živote nežila inak, len ako homosexuálna žena. "Svoj coming out som absolvovala už tak pred tisíc rokmi, v dobe kamennej," pokračovala za búrlivého potlesku s tým, že ešte ako "krehké dievča" sa otvorila najprv svojim priateľom, rodine a spolupracovníkom a postupne všetkým, ktorí ju poznali.

"Teraz je však zrejme zvykom, že každá celebrita sa vyjadruje k detailom zo svojho súkromného života prostredníctvom tlačovej konferencie, parfumu a reality šou v hlavnom vysielacom čase," vtipkovala.

Neskôr priamo poďakovala svojej bývalej dlhoročnej partnerke Cydney Bernard, s ktorou vychováva synov Charlesa a Christophera. V závere ešte zadržiavajúc slzy vzdala úctu svojej 84-ročnej matke Evelyn Almond, ktorá trpí demenciou. "Mami, viem, že si niekde za tými modrými očami," odkázala jej.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu