Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Toto je najkrajšia žena sveta, Slovenka Štepánová neoslnila

Olivia Culpo Zobraziť galériu (15)
Olivia Culpo (Zdroj: SITA)

LAS VEGAS - Novou Miss Universe sa v Las Vegas v stredu stala Američanka Olivia Culpo (20). Zvíťazila v konkurencii ďalších 88 dievčat a vystriedala minuloročnú Miss Universe Leilu Lopes z Angoly.

V Las Vegas súťažila aj Slovenská Miss Universe Ľubica Štepánová. Nedostala sa ale do užšieho výberu 16 dievčat, ktorý bol vyhlásený na úvod večera na základe predchádzajúcich súťaží.

Brunetka Culpo zo štátu Rhode Island je prvou Američankou, ktorá si odniesla korunu Miss Universe od roku 1997, kedy vyhrala Brook Lee V stredu na druhom mieste skončila Miss Filipíny Janine Tugonon, nasledovaná Irene Sofiou Esser z Venezuely. Do finálovej pätice sa dostali ešte Brazílčanka Gabriela Markuso a Austrálčanka Renae Ayris.

Víťazky vyberala počas dve hodiny trvajúcej súťaže v hoteli Planet Hollywood desaťčlenná porota, v ktorej boli napríklad spevák Cee Lo Green a Pablo Sandoval z baseballového klubu San Francisco Giants. Účastníčky tohtoročného ročníka strávili pred slávnostným ceremoniálom v Las Vegas dva týždne.

Súťažiace nesmú byť vydaté či rozvedené a nesmú mať deti. Minimálny vek je 18, maximálny 27 rokov.

Miss Universe sa prvýkrát volila v roku 1952. Súťaž začala ako lokálna show v Long Beach v Kalifornii, ktorú založila odevná firma Catalina Swimwear, aby predviedla svoje plavky. Teraz súťaž vlastní miliardár Donald Trump spolu s televíziou NBC.

Tesne pred finále súťaže organizátori oznámili, že uspeli na súde so žalobou pre ohováranie proti porazenej súťažiaci z tohtoročnej Miss USA, ktorá tvrdila, že výsledky boli sfalšované. Aj súťaž Miss USA patrí Trumpovi.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu