Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

U Jacksonovcov to vrie: Matka prišla o deti!

Katherine Jackson Zobraziť galériu (9)
Katherine Jackson (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký súd v stredu dočasne odňal matke Michaela Jacksona opatrovníctvo jeho troch detí v rámci stupňujúceho sa sporu v slávnej hudobníckej rodine, v ktorom ide o veľkú pozostalosť kráľa popu.

Losangeleský sudca udelil dočasné opatrovníctvo detí ich bratrancovi Titovi Jacksonovi juniorovi (34), ktorý o to požiadal po chaotickom týždni protichodných správ o zdravotnom stave a mieste pobytu hlavy rodiny Katherine Jacksonovej (82). Krátko po stredajšom súdnom pojednávaní Katherine Jacksonová poskytla televízne interview, v ktorom poprela tvrdenia, že ju jej dospelé deti uniesli. Podľa vlastných slov je zničená tým, že jej na základe lží "vzali" vnukov Princea Michaela (15), Paris (14) a Blanket (10).

Minulý týždeň sa objavili správy, že Katherine Jacksonovú, ktorú Michael Jackson v poslednej vôli určil za opatrovníka svojich detí, nahlásila ako nezvestnú a nedostupnú jej vnučka Paris. Členovia rodiny neskôr tvrdili, že na pokyn lekára oddychuje v dome jednej zo svojich dcér v Arizone.

Rodinný spor sa dostal na verejnosť začiatkom tohto týždňa po hádke medzi Paris a jej tetou, speváčkou Janet Jacksonovou, ktorú v sídle rodiny pri Los Angeles zachytila bezpečnostná kamera. Janet Jacksonová a štyria jej súrodenci sú zapletení do sporu okolo platnosti závetu, ktorý zanechal ich brat Michael po náhlej smrti v roku 2009. Závet vložil jeho mnohomiliónovú pozostalosť do rúk dvoch správcov mimo rodiny.

Tito Jackson Jr., syn Michaelovho staršieho brata Tita, pred súdom vypovedal o podľa jeho slov podozrivých okolnostiach odchodu Katherine Jacksonovej z domu. Ďalší Michaelov brat Randy uviedol, že tvrdenia o zadržiavaní ich matky proti jej vôli sú "absurdné". Michael Jackson v testamente uviedol, že peniaze zarobené z jeho pozostalosti pôjdu v prospech jeho matky a detí. Randy, Janet a traja ďalší súrodenci však tvrdia, že podpis zosnulého speváka na závete je sfalšovaný a že v deň údajného podpisu nebol v Kalifornii.

Podľa Randyho Jacksona správcovia pozostalosti šíria prostredníctvom médií klamstvá a snažia sa rodinu rozdeliť. Správcovia zasa uviedli, že ich záujmom je ochrana Michaelových detí pred "nevhodnými vplyvmi, šikanovaním a nenásytnosťou". Pozostalosť podľa dokumentov nedávno predložených súdu dosiahla od Jacksonovej smrti hrubý zisk 475 miliónov dolárov, pričom veľká časť 500-miliónových dlhov speváka bola splatená. Časopis Billboard pritom v roku 2010 odhadol jej zárobky za prvý rok od úmrtia kráľa popu na miliardu dolárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu