Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Podvod v kinách: Lákajú na falošného Mr. Beana!

Indonézski tvorcovia lákajú na film s falošným Mr. Beanom Zobraziť galériu (7)
Indonézski tvorcovia lákajú na film s falošným Mr. Beanom (Zdroj: thebalitimes.com)

JAKARTA - Fanúšikovia slávneho nešikovného pána Beana by si mali dať v Indonézii pozor a nenechať sa nalákať na nový hororový film "Mr Bean Possessed by DP". Nehrá v ňom Rowan Atkinson, ale neznámy britský herec, ktorý sa na neho len podobá, napísala dnes agentúra AFP.

Oficiálne stránky na sociálnej sieti Facebook, ktoré sú Mr Beanovi venované, zverejnili status: "Práve sme sa dozvedeli, že v Indonézii vznikol nový film s 'pánom Beanom' v názve. Vedzte, prosím, že to nemá nič spoločné s vaším milovaným Mr Beanom alebo pánom Rowanom Atkinsonom, aby ste sa vyhli sklamaniu. "

Producenti filmu Mr Bean Possessed by D.P. (Mr Bean posadnutý DP), v ktorom hrá známa indonézska herečka Dewi Perssik, popreli, že by sa pokúšali presadiť snímku ako originálneho pána Beana. "Nikdy sme nespomenuli meno Rowana Atkinsona. Hovoríme len, že v tom filme hrá pán Bean," povedal AFP producent KK Dheeraj zo spoločnosti K2K Productions.

"V angličtine je veľa vecí nazývaných 'bean' - kávové zrno, fazuľa. Môžeme to meno používať tam, kde chceme. Napríklad v Malajzii sú sušienky Mr Bean, ale to neznamená, že ide o výrobok Rowana Atkinsona," dodal.

Vo filme, ktorý mal premiéru minulý týždeň, je "Mr Bean" stvárnený neznámym britským hercom v podobe múmiovitého ducha, ktorého posadne vnadná Perssik. Tá je v Indonézii bežne známa pod iniciálami DP.

Indonézske médiá minulý mesiac Perssik citovali, keď vyhlásila, že s ňou v spomínanom filme bude hrať Atkinson. To ale Perssik v pondelok poprela a trvala na tom, že hovorila len o "pánovi Beanovi". "Je to len obchodný trik," napísala na svojom účte na sociálnej sieti Twitter.

Dheeraj odmietol meno mužskej hviezdy filmu zverejniť a povedal len, že ide o Brita. A Perssik na Twitter pripísala: "Jeho meno nepoznám. Poznám ho len ako pána Beana."

Pôvodný Mr Bean z televíznej a filmovej série, ktorá preslávila britského komika Rowana Atkinsona po celom svete, je v Indonézii veľmi populárny. Obrázok "Mr Beana" sa tu objavuje na čomkoľvek od krytov mobilných telefónov až po peračníky.

Tip: Pozrite si radšej dobrý film z pohodlia domova. Televízny program nájdete na telkac.sk

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu