Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Ďalšie problémy kapely Van Halen: Bezdôvodne preložili 31 koncertov!

Van Halen Zobraziť galériu (5)
Van Halen

SAN FRANCISCO - Rocková formácia Van Halen vo štvrtok bez udania dôvodu preložila 31 koncertov v amerických mestách. Náhradné termíny za vystúpenia, ktoré mala kapela absolvovať od 7. júla do 25. septembra, zatiaľ nie sú známe.

Hovorca skupiny sa k dôvodom vedúcim k zrušeniu veľkej časti turné odmietol vyjadriť. Medzi fanúšikmi sa tak ihneď začalo špekulovať, že vo formácii to opäť "škrípe" a ďalšie koncerty by nezvládla. Podľa zdroja magazínu Rolling Stone to v skupine v súčasnosti naozaj vrie a hádky sú na dennom poriadku.

Van Halen nedávno vydali svoj dvanásty štúdiový album A Different Kind of Truth (2012), ktorý je ich prvou nahrávkou od roku 1984 v zostave so spevákom Davidom Leem Rothom. Ten kapelu v roku 1985 opustil, no následne sa do nej niekoľkokrát vrátil - prvý raz v roku 1996, potom v roku 2000 a najnovšie v nej pôsobí od roku 2006. Počas absencie Leeho Rotha boli spevákmi skupiny Sammy Hagar a Gary Cherone.

Van Halen predali v USA viac než 56 miliónov kópií nahrávok. Na základe týchto údajov sú jednou z tridsiatich najpredávanejších hudobných formácií v krajine. V súčasnosti kapelu tvoria okrem spomínaného Lee Rotha bratia Eddie a Alex Van Halenovci a Eddieho syn Wolfgang, ktorý v zostave nahradil Michaela Anthonyho. Severoamerické turné skupina odštartovala 18. februára koncertom v Louisville. Po zrušení 31 koncertov by malo byť posledným vystúpenie v New Orleanse naplánované na 26. júna.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu