Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šok pre Beastie Boys: Zomrel rapper Adam Yauch!

Adam Horovitz, Adam Yauch a Mike Diamond z Beastie Boys
Adam Horovitz, Adam Yauch a Mike Diamond z Beastie Boys

LOS ANGELES - Americký rapper Adam 'MCA' Yauch z hip-hopovej kapely Beastie Boys v piatok vo veku 47 rokov zomrel. Informoval o tom portál TMZ, podľa ktorého príčina smrti zatiaľ nie je známa. Hudobník po sebe zanechal manželku Dechen a dcéru Tenzin.

Yauch v roku 2009 podstúpil operáciu, pri ktorej mu odstránili tumor na slinnej žľaze a blízkej lymfatickej uzline. Rekonvalescenciu absolvoval u tibetských lekárov v Indii a stal sa vegánom. Po liečbe bol optimistický a podľa jeho slov sa cítil zdravý, silný a plný nádeje, že pokoril rakovinu.

Beastie Boys začínali ako punková kapela v roku 1980, ich prvou nahrávkou bolo EP s názvom Polly Wog Stew (1982). O dva roky neskôr prešli od punku k hip-hopu, pričom svoj debutový album s názvom Licensed To Ill vydali v roku 1986.

Po ňom nasledovali nahrávky Paul's Boutique (1989), Check Your Head (1992), Ill Communication (1994), Hello Nasty (1998), To The 5 Boroughs (2004) a inštrumentálna The Mix-Up (2007). Zatiaľ posledný album s názvom Hot Sauce Committee Part Two vyšiel v roku 2011. Medzi najväčšie hity skupiny, ktorá má na svojom konte tri ceny Grammy, patria skladby (You Gotta) Fight for Your Right (To Party!), Sabotage a Intergalactic.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu