Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Odovzdávanie cien TýTý: Spevákmi Bílá a David, absolútnym víťazom Partička

Absolútnym víťazom sa stal zábavný program Partička
Absolútnym víťazom sa stal zábavný program Partička (Zdroj: ČTK)

Absolútnym víťazom televíznej ankety TýTý 2011 sa stal zábavný program Partička televízie Prima, ktorý od divákov dostal najvyšší počet hlasov. Tvorcovia Partičky získali aj cenu za najlepšiu reláciu. Víťazstvo v kategórii seriál roka obhájil retroseriál Českej televízie Vyprávěj, ktorý sa vlani stal aj absolútnym víťazom ankety.

Do televíznej siene slávy bol pri slávnostnom galavečeri v pražskom Divadle na Vinohradoch uvedený herec Radoslav Brzobohatý.
   
Objavom roka je pesničkár Tomáš Klus, ktorý v marci pri vyhlásení cien Anděl 2011 získal tri víťazné sošky. Najlepším spevákom sa opäť stal Michal David, ktorý už vlani predstihol dlhoročného víťaza Karla Gotta. Osobnosťou televíznej zábavy sa prekvapivo stal herec a zabávač Ondřej Sokol, ktorý vystupuje vo víťaznej relácii Partička.
   
Za najlepšiu speváčku zvolili diváci Luciu Bílú. V kategórii osobnosť televízneho spravodajstva zvíťazila Lucie Borhyová. Cenu za neprítomnú moderátorku prevzal jej kolega z televízie Nova Karel Voříšek, ktorý bol v rovnakej kategórii aj nominovaný. Úspešná tenistka Petra Kvitová odovzdala ocenenie najlepšiemu športovému moderátorovi Vojtěchovi Bernatskému z Českej televízie.
   
Známe zakrivené zrkadlo Kurta Gebauera si prevzal moderátor ČT Václav Moravec, ktorého hlasujúci štvrtýkrát zvolili osobnosťou publicistiky. Víťazmi hereckých kategórií sa už po niekoľkýkrát stali herci zo seriálu televízie Nova Ulice Rudolf Hrušínský a Hana Maciuchová.
   
Sedemdesiatdeväťročný Brzobohatý zažiaril naposledy na filmovom plátne v novom snímke režiséra Jiřího Stracha Vrásky z lásky, ktorý tento týždeň vstúpil do kín. V horkej komédii hrá po boku hereckej kolegyne Jiřiny Bohdalovej, ktorá mu cenu TýTý sama odovzdala. Bohdalová bola do siene slávy uvedená vlani.
   
Obaja známi herci majú na konte niekoľko spoločných snímok, avšak naposledy sa pred filmovou kamerou pred súčasným snímkom ​​objavili v roku 1970 v mrazivej dráme režiséra Karla Kachyňu Ucho, ktorý potom dve desaťročia ležal v trezore. Brzobohatého teraz môžu televízni diváci vídať pravidelne v seriáli Vyprávěj. Prítomní obom zatlieskali postojačky.
   
"Rád by som poďakoval tým, ktorí mi celý život dávali šance. Sú dôležité a vďaka môjmu životnému šťastiu ich bolo pomerne dosť a napodiv občas aj nejaká vyšla," povedal Brzobohatý.
   
Podľa Veroniky Freimanovej, ktorá hrá v seriáli Vyprávěj, sa len ťažko dalo vopred odhadnúť, či bude divácky úspech tak veľký. "Riadim sa svojim vnútorným čuchometrom a niečo mi hovorilo, že to bude stáť za to. Bol to prvý retroseriál a navyše pôvodný. Všetci, či už radi alebo neradi, sa zasvätene obzrieme. Všetci si pamätáme, ako vyzerali fľašky od piva, kde sme stáli v tých dôležitých okamihoch. Baví ma v tej relácii starnúť - na to sa teším," povedala herečka.
   
Anketa TýTý mala po novembri 1989 nahradiť obdobnú Televíznu rolničku. Aj tá sa vtedy udeľovala televíznym umelcom, ale pod dohľadom ÚV KSČ. Moderátorom TýTý sa na dlhé roky stal Marek Eben, čo pripomenul v úvode večera vtipný zostrih.
   
Do ankety 2011 poslali diváci svojim favoritom prostrednícvom internetu a sms správ cez 693 tisíc hlasov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu