Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Transsexuálke povolili účasť v Miss Universe: Má to však háčik!

Jenna Talack
Jenna Talack

TORONTO - Organizátori kanadskej Miss Universe pripúšťajú, že nakoniec dovolia súťažiť transsexuálke Jenne Talackovej. Stalo sa tak po týždni, počas ktorého verejnosť predovšetkým na sociálnych sieťach protestovala proti jej vylúčeniu zo súťaže krásy.

"Organizácia Miss Universe dovolí Jenne Talackovej súťažiť v Miss Universe Canada 2012, ak splní kanadské právne požiadavky na uznanie pohlavia a ostatné normy určené inými medzinárodnými súťažami," uviedol v pondelok vo vyhlásení Michael D. Cohen, viceprezident spoločnosti, ktorú vlastní miliardár Donald Trump.

Organizátorov okrem tlaku verejnosti mohla presvedčiť aj dnešná plánovaná tlačová konferencia Talackovej a jej právničky Glorie Allred. Tá oznámila, že bude hovoriť o tom, prečo by modelke mali dovoliť súťažiť a ako bude reagovať na to, ak súťaž nezmení svoje diskriminačné pravidlo. Podľa zdroja magazínu People Talackova organizátorom nedvíha telefón a neodpisuje na e-maily, pozvanie teda pravdepodobne prijme alebo odmietne na spomínanej tlačovej konferencii.

Transsexuálku Jennu Talackovú vylúčili zo súťaže preto, že podľa organizátorov "nespĺňa podmienky súťaže napriek tomu, že v prihláške tvrdila opak". Dvadsaťtriročná Talackova pritom samu seba vníma ako ženu od štyroch rokov, hormonálnu liečbu podstúpila ako 14-ročná a zmenu pohlavia absolvovala v 19 rokoch.

"Považujem sa za ženu... S minulosťou," povedala v rozhovore na YouTube. "Som veľmi sklamaná z rozhodnutia organizátorov Miss Universe. Napriek tomu sa budem snažiť obrátiť túto situáciu na niečo pozitívne, aby ostatní ľudia v podobnej pozícii neboli v budúcnosti diskriminovaní," uviedla minulý týždeň vo vyhlásení Talackova. Informácie pochádzajú z webovej stránky www.people.com.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu