Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Sandra Bullock podala žalobu: Pre hodinky s jej menom!

Sandra Bullock Zobraziť galériu (6)
Sandra Bullock

LOS ANGELES - Oscarová herečka Sandra Bullock podľa portálu Hollywoodreporter.com podala žalobu na amerického výrobcu hodiniek ToyWatch USA, pretože použil jej meno na propagovanie svojich hodiniek.

Výrobca na svojej internetovej stránke uvádza, že rovnaké hodinky nosila Sandra Bullock v úlohe vo filme Zrodenie šampióna (2009), za ktorú v roku 2010 získala Oscara. Americká herečka tvrdí, že použitím jej mena na propagáciu bielych hodiniek vykladaných diamantmi boli porušené jej propagačné práva, a tak žiada kalifornského sudcu o súdny zákaz uvádzania jej mena pri produktoch a finančné odškodnenie.

Podľa právnych dokumentov sa Bullock "dobrovoľne neobjaví v tlačených alebo iných médiách v súvislosti so spoločnosťou či produktom, pokiaľ sama vybranej spoločnosti alebo produktu neverí, a pokiaľ sa kompenzácia, ktorú dostane, nevyrovná hodnote používania jej mena, vzhľadu, identity či osoby."

Štyridsaťsedemročná herečka v žalobe uvádza, že jej meno má významnú komerčnú hodnotu a ako dôkaz uvádza svoje početné herecké úspechy a ocenenia, medzi ktorými je okrem Oscara i osem nominácií na People's Choice Award či titul Žena roka divadelného klubu Harvardovej univerzity Hasty Pudding Theatricals z roku 2004. Bullock tvrdí, že spoločnosť ToyWatch USA zneužila jej meno na propagáciu hodiniek na vlastnej webstránke i na internetových stránkach iných predajcov ako Amazon.com. Okrem popisu pri hodinkách údajne spoločnosť uverejnila i video s rovnakým textom na stránku YouTube.com. ToyWatch USA sa k žalobe zatiaľ nevyjadrili.

Sandra Bullock začala svoju hereckú kariéru v 80. rokoch minulého storočia, no jej meno sa dostalo do povedomia verejnosti až vďaka jej filmom Nebezpečná rýchlosť (1994), Kým si spal (1995), Magická posadnutosť (1998) či 28 dní (2000).

Na svojom konte má niekoľko komédií ako Miss špeciálny agent (2000), Láska s výstrahou (2002), Miss špeciálny agent 2: Krásna a nebezpečná (2005) či Návrh (2009). Za svoju úlohu v snímke Zrodenie šampióna, kde si zahrala po boku Quintona Aarona a Kathy Bates získala v roku 2010 svojho prvého Oscara. Minulý rok si zahrala v dráme Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko, ktorý získal dve nominácie na Zlatú sošku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu