Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Speváčku Church odpočúvali: Dostala odškodné 710 tisíc

Charlotte Church Zobraziť galériu (3)
Charlotte Church (Zdroj: SITA,)

LONDÝN - Britská speváčka Charlotte Church (26) dostala dnes odškodné 600.000 libier (710.000 eur) v prípade nelegálneho odpočúvania novinármi bývalého bulvárneho týždenníka News of the World. Sumu vyplatila vydavateľská spoločnosť v rámci mimosúdneho vyrovnania.

Na londýnskom súde Church uviedla, že je zhnusená z toho, čo sa dozvedela o ilegálnom prenikaní do jej súkromného života. Vyplatená suma sa týka 33 publikovaných článkov v dnes už zaniknutom týždenníku, ktoré boli podľa jej vyhlásenia produktom novinárov ilegálne odpočúvajúcich odkazové schránky jej rodiny.

Riešenie sporu zahŕňa 300.000 libier súdnych trov a verejné ospravedlnenie. Speváčka však neverí, že ospravedlnenie News International je úprimné.

"Nie sú naozaj úprimní. Je im len ľúto, že ich prichytili," konštatovala. Na riešení sporu s vydavateľom News Group Newspapers sa dohodli právni zástupcovia Churchovej a jej rodičov.

Spoločnosť News International sa úporne snaží zabrániť, aby sa prípady nelegálneho odpočúvania dostali pred súd. Rozbehla preto vlastný program mimosúdneho finančného vyrovnania a dohliada naň uznávaný bývalý sudca. Spoločnosť mediálneho magnáta Ruperta Murdocha už vyplatila milióny libier pri mimosúdnych vyrovnaniach v zhruba 60 prípadoch vrátane osobností ako je herec Jude Law, bývalý futbalista Paul Gascoigne či herečka Sienna Miller.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu