Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Jacksonovho lekára odsúdili za zabitie, dostal štyri roky!

Conrad Murray Zobraziť galériu (5)
Conrad Murray

LOS ANGELES - Lekára Conrada Murrayho dnes odsúdili na štyri roky väzenia za neúmyselné zabitie speváka Michaela Jacksona. Sudca súčasne zamietol Murrayovo podmienečné prepustenie.

Päťdesiatosemročného kardiológa Murrayho uznali 7. novembra vinným z neúmyselného zabitia popovej hviezdy v roku 2009. Sudca dnes vyniesol maximálny trest štyri roky väzenia nepodmienečne. Lekára pritom ostro pokarhal za "príšerné zneužitie dôvery" počas starostlivosti o speváka.

"Doktor Murray opustil svojho pacienta" a "zneuctil svoju lekársku profesiu", vyhlásil pri čítaní verdiktu sudca Michael Pastor, ktorého citovala stránka tmz.com.

Podľa prokuratúry sa lekár dopustil hrubej profesionálnej nedbalosti, keď Jacksonovi podával doma - bez náležitého vybavenia a dohľadu - anestetikum, určené na použitie v nemocničnom prostredí.

Okrem toho Murray nezavolal pohotovosť včas, neposkytol spevákovi dostatočnú resuscitáciu a neinformoval privolaných zdravotníkov o liekoch, ktoré Jackson dostal. Obhajoba žiadala podmienečný trest vzhľadom na fakt, že Murray nebol nikdy trestaný a už nebude môcť vykonávať svoje lekárske povolanie.

Kvôli preplneným väzeniam v Kalifornii by Murray mohol stráviť za mrežami maximálne polovicu svojho trestu, zvyšok by mu mohol byť zmenený na domáce väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu