Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zomrel americký fotograf hviezd Barry Feinstein

Barry Feinstein Zobraziť galériu (3)
Barry Feinstein

NEW YORK - Vo štvrtok zomrel slávny fotograf hviezd Barry Feinstein, ktorý sa dožil 80 rokov. Nafotil viac ako 500 obalov hudobných albumov, vrátane platne Georgea Harrisona All Things Must Pass (1970). Feinstein pracoval i na obale nahrávky The Rolling Stones Beggars Banquet (1968), ktorý nafotil na počmáranej toalete.

Zosnulému fotografovi vzdal úctu i jeho priateľ a agent Dave Brolan, podľa ktorého bol Feinstein "skvelý muž a ozajstný talent". Feinsteinova práca sa nedávno objavila v dokumente Martina Scorseseho Living in the Material World: George Harrison (2011).

Obrázok slávneho fotografa, ktorý zachytil Boba Dylana v mokrom dopravnom prístave na nábreží rieky Severn sa objavil v ďalšom Scorseseho dokumentárnom filme No Direction Home: Bob Dylan (2005), ktorý opisuje život legendárneho hudobníka.

Feinstein, ktorý nerád rozprával o hviezdach, ktoré fotil, bol tiež hlavným fotografom filmu Bullittov prípad (1968) so Steveom McQueenom v hlavnej úlohe. Barry Feinstein sa narodil v USA v roku 1931, no väčšina jeho fotografií vznikla vo Veľkej Británii. Jeho diela sa objavili v časopisoch Life, Look, Time či Newsweek. Informácie zverejnila webová stránka www.bbc.co.uk.

Bob Dylan
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: bbc.co.uk)

Bob Dylan v austrálskom prístave (Foto: Barry Feinstein)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu