Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Marg Helgenberger končí v Kriminálke Las Vegas!

Marg Helgenberger
Marg Helgenberger (Zdroj: YouTube)

LOS ANGELES - Dvanásta sezóna by mala priniesť na televízne obrazovky ľahšiu a zábavnejšiu Kriminálku Las Vegas. Ako tvorcovia prezradili novinárom počas stredajšieho stretnutia v rámci Television Critics Association press tour, nová sezóna seriálu C.S.I.: Kriminálka Las Vegas (2000) by mala priniesť aj niečo, čo v tíme vyšetrovateľov doteraz absentovalo - postavu, ktorá si dokáže udržať v rovnováhe svoj pracovný a súkromný život.

Po tom, čo v júli tvorcovia potvrdili, že nového šéfa tímu vyšetrovateľov stvárni americký herec Ted Danson, teraz prezradili aj niečo viac o jeho postave. Šesťdesiattriročný Danson stvárni DB Russella, ktorý má k vyšetrovaniu zločinov vlastný prístup. Práve on by mal do seriálu vniesť ľahší tón. "Tedova postava je chlapík, ktorý vyrastal v komúne s kontrakultúrnymi rodičmi," prezradil výkonný producent Don McGill. Russellovi rodičia boli bývalí folkoví speváci, ktorí veľa cestovali. On preto nechodil do školy, ale vzdelávali ho sami, a na veci sa pozerá z odlišného pohľadu. "Chceli sme vedca, Sherlocka Holmesa, nie šprta," doplnila výkonná producentka Carol Mendelsohn.

Dvanásta sezóna však bude posledná pre Marg Helgenberger, ktorá v seriáli od pilotného filmu stvárňuje Catherine Willows. Päťdesiatdvaročná herečka vraj zvažovala už skorší odchod, no súhlasila, že bude spolupracovať aj na pripravovanej sérii. Požiadala ju o to Mendelsohn s tým, že by tak mohli scenáristi napísať pre jej postavu vhodný spôsob odchodu. V tíme by mala zostať zhruba do januára, čiže podľa Mendelsohn asi do dvanástej epizódy. "Ľudia prichádzajú a odchádzajú a vracajú sa naspäť, takže snáď, keď sa s ňou rozlúčime, nebude to naposledy, čo ju uvidíme," povedala producentka magazínu Hollywood Reporter.

Naopak, medzi stálych členov a členky hereckého obsadenia sa podľa nedávnych informácií vracia Jorja Fox, ktorá počas prvých siedmich sérií stvárňovala jednu z hlavných postáv - forenznú vedkyňu Saru Sidle. Zo seriálu odišla v roku 2007, pričom sa vrátila v júli 2009, avšak vtedy len ako hosťujúca herečka.

C.S.I.: Kriminálka Las Vegas bola dlhodobo jedným z najúspešnejších seriálov, no po odchode Williama Petersena v decembri 2008 zaznamenala obrovský prepad sledovanosti. Posledná epizóda najnovšej jedenástej série zaznamenala v USA s 11,4 miliónmi divákov najhoršiu sledovanosť zo všetkých odvysielaných finálových epizód. Poslednú časť siedmej série, v ktorej ešte účinkoval Petersen, si pritom zaplo 20,45 milióna amerických divákov. Vôbec najvyššiu sledovanosť spomedzi záverečných epizód - 35,05 milióna divákov, zaznamenalo finále piatej sezóny v réžii Quentina Tarantina. Napriek tomu však seriál aj naďalej patrí medzi najsledovanejšie na celom svete. Prvú časť 12. sezóny v USA odvysielajú 21. septembra.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu