Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Závratné honoráre v Hollywoode: Zoznam najlepšie platených hercov!

Leonardo DiCaprio Zobraziť galériu (9)
Leonardo DiCaprio

NEW YORK - Americké herecké hviezdy Leonardo DiCaprio a Johnny Depp, ktorí sa striedajú vo filmových trhákoch a nezávislých filmoch, sa dostali na vrchol rebríčka najlepšie platených hercov Hollywoodu. Hodnotenie prinieslo v pondelok internetové vydanie časopisu Forbes.

"Hollywoodske kariéry sú postavené na múdrych (nie vždy viditeľne múdrych) voľbách," napísal Forbes vo svojom ročnom hodnotení najlepšie platených osobností filmového sveta. DiCaprio a Depp, ktorí zarobili 77 miliónov dolárov, respektíve 50 miliónov, sú toho živým dôkazom, tvrdí Forbes.

Komik Adam Sandler sa umiestnil na tretej priečke so 40 miliónmi dolárov, nasledovaný Willom Smithom s 36 miliónmi a Tomom Hanksom s 35 miliónmi dolárov.

Ako zhodnotil Forbes, Sandler nie je v obľube kritikov, ale jeho popularita je o to väčšia u návštevníkov kín. Will Smith sa teraz síce viac sústredí na rodinu, avšak stále sa mu darí zostať v najlepšej päťke. Hanks vďačí za svoje umiestnenie najmä filmu Toy Story: Príbeh hračiek, kde prepožičal hlas Woodymu.

DiCaprio sa z piateho miesta v roku 2010 posunul do čela rebríčka vďaka snímkam Prekliaty ostrov a Počiatok, ktoré zarobili cez miliardu dolárov. Medzi filmy, v ktorých sa herec v budúcnosti objaví, patrí Veľký Gatsby, kde si zahrá v úlohe šéfa FBI J. Edgara Hoovera.

Johnny Depp, ktorý bol najlepšie plateným hercom v minulom roku, získava najväčšie ohlasy ako Jack Sparrow v populárnej sérii Piráti z Karibiku.

Najlepšie platenými herečkami potom sú Angelina Jolie a Sarah Jessica Parker s 30 miliónmi dolárov, nasledované Jennifer Aniston a Reese Witherspoon s 28 miliónmi dolárov.

Časopis Forbes rebríček zostavil na základe informácií od agentov, právnikov, producentov a ľudí pracujúcich vo filmovom priemysle o príjmoch hercov k 1. máju.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu