Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Jacksonova bunda pôjde na turné za 1,8 milióna dolárov!

Bunda bola vydražená za 1,8 milióna dolárov. Zobraziť galériu (6)
Bunda bola vydražená za 1,8 milióna dolárov.

LOS ANGELES - Čierno-červenú koženú bundu, v ktorej Michael Jackson nakrúcal v roku 1983 video k skladbe Thriller, vydražili v nedeľu za 1,8 milióna dolárov (1,27 milióna eur).

Bundu získal obchodník s komoditami Milton Verret z texaského Austinu. Spevák ju má oblečenú v scéne so skupinou živých mŕtvol, ktoré vyjdú z hrobov a začnú tancovať.

 "Je to jeden z najdôležitejších kusov rock'n'rolových memorabílií v histórii," povedal Verret agentúre Reuters. Verret má v zbierke inú Jacksonovu bundu a gitary podpísané členmi írskej skupiny U2.

Verret oznámil, že bundu vyšlú na svetové turné, kde bude slúžiť ako nástroj na získavanie peňazí pre detské charity. Časť výťažku z dražby venujú útulku pre mačkovité šelmy Shambala Preserve, kde chovajú dvoch bengálskych tigrov, ktoré Jackson svojho času vlastnil.

Bunda je jednou z dvoch, ktoré pri nakrúcaní použili. Navrhla ju Deborah Landisová, manželka Johna Landisa, režiséra 14-minútového klipu. Video je považované za jedno z najvplyvnejších v histórii. Jackson bundu aj s podpisom venoval svojim kostýmovým výtvarníkom Dennisovi Tompkinsovi a Michaelovi Bushovi, ktorí ju dali do dražby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu