Sobota27. júl 2024, meniny má Božena, zajtra Krištof

Vdova po Karlovi Svobodovi (†68) pod dohľadom TERAPEUTOV: So smrťou dcéry (†4) a muža sa dodnes nevyrovnala!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Vendula Pizingerová (52) sa vo svojom živote musela popasovať rovno s dvomi krutými ranami. Ešte neprebolela tá po úmrtí len 4-ročnej dcérky Klárky a ďalšiu jej nasadil jej manžel Karel Svoboda (†68). Ten sa v roku 2007 zastrelil. A ani jedna z nich dodnes neprebolela. Vdova priznáva, že je stále pod dohľadom terapeutov!

Riaditeľka Nadačného fondu Kvapka nádeje Vendula Pizingerová má za sebou náročnú minulosť. V roku 2000 prišla o svoju vtedy len 4-ročnú dcérku Klárku. Dievčatko, ktoré by tento rok oslávilo 28. narodeniny, zomrelo na leukémiu. Len 7 rokov potom nasadil svojej manželke ďalšiu veľkú ranu aj samotný skladateľ Karel Svoboda, keď v roku 2007 spáchal samovraždu. 

Uplynulo mnoho rokov... No ani čas tú obrovskú bolesť, ktorú vo svojom srdci Vendula nesie, nedokázal vyliečiť. „S tým sa človek asi nikdy úplne nevyrovná,“ priznala pre eXtra.cz známa Češka. „Zostane tam len tá obyčajná ľudská túžba žiť ďalej a zažívať fajn veci,“ dodala. Minulosťou sa však snaží nezožierať. „Nemá zmysel sa rýpať v minulosti. Tým si myslím, že človek nikam nedôjde,“ poznamenala. 

Vdova po Karlovi Svobodovi
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Na toto jej nastavenie mysle však musela dospieť. A pomohli jej k tomu aj psychológovia, ktorých dodnes pravidelne navštevuje. „Aj v súčastnosti stále dochádzam na terapie. Kvapka sa vlastne zaoberá aj detským psychickým zdravím,“ povedala Vendula. „Niekedy je potrebné si tie myšlienky utriediť a prehovoriť si s niekým nezaujatým,“ dodala.

Pizingerová našla opäť šťastie po boku mladšieho partnera Josefa, ktorému povedala áno v roku 2015 a v októbri 2020 sa vo veku 48 rokov stala aj mamou ich spoločného dieťaťa. 

Vendula s manželom Josefom Pizingerom
Zobraziť galériu (4)
Vendula s manželom Josefom Pizingerom  (Zdroj: Instagram V.P.)

Viac o téme: Karel SvobodaVendula Pizingerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu