Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Merčiak má za manželku letušku: Poznali sa už dávno predtým!

Marcel Merčiak Zobraziť galériu (3)
Marcel Merčiak (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Komentátor a moderátor Marcel Merčiak je považovaný za chodiacu encyklopédiu. Jeho vášňou je najmä futbal, ktorý jeho manželka bytostne neznáša. Hoci sa poznali už na strednej škole, dali sa dokopy oveľa neskôr...

Marcel Merčiak sa narodil 31. augusta 1975. Ako malé dieťa sa venoval futbalu aj hokeju s kamarátmi, ale ako profesionálny športovec sa nevidel. „Tam som pochopil, že svojou ľavačkou veľa vody nenamútim,” povedal pred rokmi. 

Šport ho však fascinoval, a tak sa zahĺbil do štúdia rôznych kníh. Dnes ho mnohí volajú chodiaca encyklopédia. V tom čase zatúžil byť ako legendárny komentátor Karol Polák a robil všetko preto, aby sa mu tento sen splnil. 

Merčiak má za manželku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: RTVS)

Vyštudoval žurnalistiku a krátko po vysokej škole nastúpil do RTVS. Tam sa uplatnil ako športový komentátor, najmä futbalových a hokejových prenosov, divákov zvykne sprevádzať aj biatlonom. Okrem toho je aj moderátorom, uvádza reláciu Čo ja viem.

Marcel Merčiak je ženatý a s manželkou Miriam má syna Damiana a dcéru Miu. Sympatická brunetka nie je z televíznej brandže a poznali sa už ako tínedžeri. „Pracovala v leteckom priemysle ako letuška a neskôr v administratíve. Sme spolužiaci zo strednej, tam sme si však lásku neprejavovali. Dokopy sme sa dali, keď mala rok a ja dva roky po vysokej,” prezradil dávnejšie moderátor. 

Merčiak má za manželku
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Viac o téme: Marcel Merčiak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu