Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Smutná správa: Zomrel novinár, mestský a krajský poslanec v Banskej Bystrici Ľubomír Motyčka

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA - V banskobystrickej nemocnici v piatok popoludní zomrel 71-ročný novinár a poslanec Ľubomír Motyčka, legendárny hlas banskobystrického rozhlasového štúdia, v súčasnosti mestský a krajský poslanec zastupiteľstva v Banskej Bystrici. Informovala o tom na sociálnej sieti jeho niekdajšia dlhoročná kolegyňa a bývalá ministerka kultúry Ľubica Laššáková, ako aj Rádio Regina Stred.

"Ľubomír Motyčka sa celoslovensky preslávil najmä ako moderátor relácie Dobré ráno. Práve jemu patrili banskobystrické štvrtkové rána. 'Na Motyčku' kedysi vstávalo celé Slovensko a čakalo na jeho legendárne dúšky na rozlúčku - trefné bonmoty, poznámky a originálny novinársky štýl. Za svoju redaktorskú činnosť získal viacero novinárskych ocenení. Po odchode z rozhlasu založil časopis Cestovateľ, na čele ktorého stál až do roku 2014. V roku 2007 získal celoslovenské ocenenie Osobnosť cestovného ruchu. Česť jeho pamiatke!," uvádza v statuse Rádio Regina Stred.

Dnes popoludní zomrel v banskobystrickej nemocnici náš dlhoročný kolega, legendárny hlas banskobystrického rozhlasového...

Uverejnil používateľ Rádio Regina Stred Piatok 19. marca 2021

Motyčka sa narodil v roku 1950 v obci Veľký Ďur, žil v Banskej Bystrici a 27 rokov pracoval v banskobystrickom rozhlasovom štúdiu. V roku 1989 moderoval generálny štrajk na Námestí SNP v Banskej Bystrici. V súčasnosti v oboch zastupiteľstvách, mestskom aj krajskom, pôsobil ako poslanec. "Skvelý rozhlasový kolega, poslanec mesta a poslanec Banskobystrického samosprávneho kraja, výborný kamarát, múdry človek, rozhľadený redaktor. Vždy stál na strane tých, ktorí sa sami nevedeli brániť," uviedla Laššáková, ktorá najbližšej rodine vyjadruje úprimnú sústrasť.

OPUSTIL NÁS ĽUBOMÍR MOTYČKA S hlbokým zármutkom som dnes prijal správu o tom, že nás opustil dlhoročný aktivista,...

Uverejnil používateľ LUNTER pre dobrý kraj Piatok 19. marca 2021

So zármutkom prijal smutnú správu o úmrtí banskobystrického mestského poslanca aj primátor mesta pod Urpínom Ján Nosko. "Múdry, rozhľadený človek a dobrý priateľ, ochotný kedykoľvek pomôcť, nám bude v poslaneckej lavici veľmi chýbať. Pozostalej rodine vyjadrujem úprimnú sústrasť," reagoval Nosko. Sústrasť vyjadril aj Úrad Banskobystrického samosprávneho kraja.

BUDEŠ NÁM CHÝBAŤ, ĽUBO Dnes som so zármutkom prijal smutnú správu o úmrtí dlhoročného poslanca Mestského ...

Uverejnil používateľ Ján Nosko Piatok 19. marca 2021
Viac o téme: NovinárBanská BystricaĽubomír Motyčka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu