Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Zomrel známy český herec: Zabila ho rakovina!

František Švihlík podľahol rakovine. Zobraziť galériu (4)
František Švihlík podľahol rakovine. (Zdroj: CT)

PRAHA - Smutná správa! Český legendárny umelec František Švihlík (†76), u nás známy predovšetkým zo seriálu Čertnické humoresky, včera odišiel do hereckého neba. Fenomenálny umelec prehral svoj boj s rakovinou.

Herec František Švihlík sa v našich končinách preslávil predovšetkým svojou nezabudnuteľnou postavou strážmajstra a fotografa Čenda Němca z Četnických humoresiek. Známy umelec skonal včera v Chrudimskej nemocnici po boji so zákernou rakovinou. O tom, že je ťažko chorý, otvorene prehovoril vlani v októbri.

„Všetko som teraz musel obmedziť. Som chorý, našli mi rakovinu. Mám za sebou ožarovanie a teraz prechádzam bioliečbou. Takže zatiaľ nič nemôžem robiť. Mám oslabenú imunitu a nemôžem veľmi medzi ľudí,“ vyjadril sa v tom období pre idnes.cz Švihlík.

Česká legenda si zahrala tiež v mnohých seriáloch – ako napríklad Detektiv Martin Tomsa, Chlapci a chlapi či v Dobrodružstvá kriminalistiky. Za hercom smútia aj mnohí jeho kolegovia z brandže, ktorých správa o jeho úmrtí doslova šokovala. Rodine aj jeho najbližším vyjadrujeme úprimnú sústrasť!

Český fenomenálny umelec František Švihlík sa preslávil najmä ako strážmajster Čenda Němec z Četnických humoresiek.
Zobraziť galériu (4)
Český fenomenálny umelec František Švihlík sa preslávil najmä ako strážmajster Čenda Němec z Četnických humoresiek.  (Zdroj: CT)

Herec František Švihlík bol nezabudnuteľnou českou legendou.
Zobraziť galériu (4)
Herec František Švihlík bol nezabudnuteľnou českou legendou.  (Zdroj: CT)

Viac o téme: František Švihlík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu