Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Slovensko si pripomína geniálneho režiséra: Jožko Bednárik (†65) by dnes oslávil 70 rokov

Jozef Bednárik by oslavoval 70 rokov. Zobraziť galériu (3)
Jozef Bednárik by oslavoval 70 rokov. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Náhla smrť Jozefa Bednárika hlboko zasiahla nielen slovenskú a českú kultúrnu obec, ale aj širokú verejnosť. Stvoriteľ novodobého česko-slovenského muzikálu bol pre svoju cholerickú povahu jednými milovaný a druhými zatracovaný. Nečakane zomrel v auguste 2013 vo veku 65 rokov.

Divadelný a hudobný režisér Jozef Bednárik, ktorý sa narodil 17. septembra 1947, bol známy hlavne vďaka tvorbe množstva operných predstavení v Slovenskom národnom divadle. 

Narodil sa 17. septembra 1947 v Zelenči. Študoval herectvo na VŠMU v Bratislave a od roku 1971 do roku 1981 bol herec a od roku 1981 režisér divadla Andreja Bagara v Nitre.

Ako hosť vystúpil na divadelných predstaveniach v Bratislave, Brne, Prahe a inde vo svete. Televízni diváci si spomínajú na Bednárika ako na porotcu z tanečnej šou Let's Dance. Preslávil sa aj v Českej republike, kde ho poznali vďaka úspešnej réžii muzikálov ako Dracula s hudbou Karel Svoboda, Joana z Arku s hudbou Ondřeja Soukupa a Angelika, ktorú zložil Michal David.

Viac o téme: Jozef Bednárik
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu