Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zuzana Belohorcová otvorene o exmilencoch, či jej ostali celebritní kamaráti a ťažkých začiatkoch za veľkou mlákou!

Zuzana Belohorcová Zobraziť galériu (14)
Zuzana Belohorcová

BRATISLAVA – Toto ste o nej doteraz netušili! Zuzana Belohorcová (41) sa do pamäti slovenských divákov zapísala predovšetkým ako učiteľka sexu – vďaka moderovaniu erotickej relácie Láskanie. Okrem toho však moderovala aj mnohé iné relácie. Dnes je z nej vydatá žena a mama dvoch detí. Rodinka si žije na slnečnom Miami za veľkou mlákou. Charizmatická blondínka bez problémov odpovedala na každú našu zvedavú otázku a dozvedeli sme sa nielen to, či by sa kvôli lukratívnej ponuke vrátila späť na Slovensko, ale aj to, čo má na sebe okrem silikónov vylepšené, či ako zbalila svojho muža.

Zuzka, už niekoľko rokov žijete v Amerike, prezraďte ako sa vám tam býva. Nedávno ste sa aj sťahovali, zariaďovali ste si to sami podľa vášho vkusu, či vám niekto pomáhal?

Už je to skoro 8 rokov, čo sme sa s manželom rozhodli zmeniť život a presťahovali sme sa do slnečného Miami. Začiatky boli náročné, všetko  sme budovali odznova, ale teraz môžem smelo povedať a na plné ústa, že sme to tu dali a vybudovali sme si tu pevnú pozíciu, na ktorej môžeme ďalej tvoriť a budovať. Sme tu maximálne šťastní a spokojní. Je to len pár mesiacov čo sme sa sťahovali  do nového a konečne sme našli náš vysnívaný byt, krásny, priestranný s výhľadom na celé Miami.

Je to vraj známa štvrť, nemáte nejaké svetové celebrity za susedov?

South of 5th patrí medzi najlukratívnejšiu a najdrahšiu časť v Miami o čom svedčia i ceny bytov v tejto lokalite. A samozrejme je tu aj veľká koncentrácia známych svetových celebrít. U nás v baráku býva známy kanadský herec Donald Sutherland, býval tu hokejista Fetisov, či známa ruská tenistka Anna Kurnikovova, v blízkom  susedstve býval basketbalistka Lebron James, Rod Stewart, Pharell Williams, Ivana Trump a iní. V reštaurácii bežne stretnete Borisa Beckera, Billa Clintona, Jamie Foxxa, Anthony Hopkinsa, či Lewisa Hemiltona a ďalších. Žijeme na tom naj mieste na svete - to je veta, ktorú si s manželom neustále každý deň opakujeme a sme za to nesmierne moc vďační.

Máte veľký priestranný byt, ste typ ženy, ktorá sa chce o všetko starať sama, alebo máte výpomoc?

Milujem poriadok a som ten typ gazdinky, ktorá si všetko najradšej urobí sama. Lebo som toho názoru, že mi to nikdy nikto neurobí tak dobre, ako ja sama. Kedysi som mala prezývku okresný hygienik a ostalo mi to dodnes (smiech). A samozrejme s príchodom detí som trošku zvolnila (smiech).

Rada varíte? Čo je vaša špecialita... Varíte niečo aj z našich tradičných jedál ako bryndzové halušky, či z českej kuchyne vepřo, knedlo, zelo?

Úprimne, veľmi rada varím a pomerne často, denno-denne (smiech). Tým, že dávam deťom aj do školy a aj do škôlky jedlo so sebou (do tzv. lunch bag) na celý deň, musím variť každý deň čerstvé, výživné jedlá. Deti majú radi kuracie soté na rôzne spôsoby, veľa varím polievky, klasické lečo, deti milujú cestoviny na rôzne spôsoby, jeme veľa ovocia, zeleniny, často si pripravujeme ryby, červené mäso sa snažíme obmedzovať (tak len raz-dvakrát do mesiaca), snažíme sa stravovať ľahko a zdravo. Ale keď v lete dorazím na Slovensko, neodpustím si pravé terchovské brynzdove halušky a našu naj žilinskú tresku.

Čo bolo pre vás najťažšie, keď ste sa rozhodli žiť v Amerike. Ľudia, jazyk alebo diaľka od domova. Či niečo úplne iné?

Najťažšie je sa tu uplatniť. Nájsť si niečo, na čom môžete postaviť základy a budovať svoju pozíciu. Všetko (a špeciálne tu na South Beach) tu stojí double cenu čo u nás. Veľa ľudí ma skreslenú predstavu o Amerike. Myslia si, že sa zbalia a prídu sem, lebo tu na nich čaká „americký sen“, ale realita je úplne iná. Život je tu krásny, ale finančne náročný a musíte sa veľmi obracať, aby ste tu uživili rodinu. Do toho jazyk a rodina, ktorá je tisícky kilometrov ďaleko.

Čo deti? Salma je už školáčka, ako zvláda americkú školu? V čom je iná od tých našich?

Deti nám robia veľkú radosť. Salminka patrí medzi najšikovnejšie deti v triede. Plynule hovorí anglicky, česky, slovensky a dohovorí sa už aj španielsky, je veľmi pohybovo nadaná (gymnastika, hip hop, tanec), chodí na volejbal, spev a manžel ju zaúča do tajov surfovania. Všetkého čoho sa chytí, jej ide. Tá sa v živote nestratí. Nevinko chodí do škôlky a je tiež veľmi vnímavé a chytré dieťa. Naše deti sú pre nás všetkým.

Zuzana Belohorcová s deťmi.
Zobraziť galériu (14)
Zuzana Belohorcová s deťmi.  (Zdroj: acrhív Z.B.)

Vy ste Slovenka, manžel Čech a žijete v Amerike... Ako doma hovoríte?

Doma hovoríme zásadne slovensky a česky. Dokonca sme si zabezpečili českú a slovenskú televíziu, takže u nás každý deň bežia české a slovenské televízne noviny, (aby sme nestratili prehľad o tom, čo sa deje u nás) a deti tým pádom majú možnosť sledovať české a slovenské programy. Je to neskutočná vec. Odporúčam ľuďom, ktorí žijú mimo svoju rodnú vlasť. V škole a v škôlke majú deti dosť angličtiny a španielčiny (je paradox, že na Miami je viac používaná španielčina ako angličtina). Salminka hovorí krásne slovensky a česky, s Nevinkom je to trošku horšie, rozumie česky a aj slovensky, ale rozprávať sa mu už moc nechce.

Nerozmýšľali ste nad tým, sa vrátiť späť na Slovensko alebo do Čiech? Čo vám v Amerike chýba najviac z domova?

Samozrejme by sme tu radi ostali, pretože Miami je pre nás tým naj miestom na svete a nielen my, ale aj deti sú tu spokojné a šťastné. Tak uvidíme, čo nám život prinesie.

Čomu sa venujete teraz vy? Tu ste boli známa moderátorka... Je to tiež práca v tejto oblasti, alebo je to úplne niečo iné?

Tu žijem úplne iný život ako som žila u nás. Naplno sa venujem rodine a deťom. Starám sa o domácnosť, aby bolo vždy upratané, navarené, nakúpené... Snažím sa naplno venovať deťom. Manželovi robím už niekoľko rokov účtovníctvo jeho firmy, spolu sme rozbehli internetový biznis a vo voľnom čase si idem zacvičiť, zabehať si na pláž, či vybehneme aj s manželom na bicykle. Šport a pohyb ako taký je súčasťou nášho života a snažíme sa týmto smerom viesť aj naše deti.

Nechýba vám vaša stará práca - moderovanie?

Úprimne, nikdy by som svoj terajší život nevymenila za žiaden lukratívny job v televízii. Život ide ďalej a teraz si žijem etapu krásneho rodinného života, a to je pre mňa všetkým.

Moderovali ste viacero relácii či programov, či už Počasie, rôzne súťažné hry, Láskanie, Peříčko, Big Brother a pod. Ktorý bol váš obľúbený a prečo?

Je pravda, že za celých tých 13 rokov môjho pôsobenia v televíznom svete (pôsobila som skoro vo všetkých CZ a SK televíziách, okrem ČT) najradšej spomínam na roky v Tv Markiza (za pôsobenia Pavla Ruska - to je veľmi dôležité podotknúť), to boli pre mňa tie najkrajšie pracovné roky.

Keby prišla naozaj dobrá ponuka, vrátili by ste sa?

Viete, čo je skvelé, že mám na čo spomínať a tých zážitkov počas tých 13 rokov pôsobenia v televíziách bolo naozaj veľa, ale niečo pekné v živote končí a niečo pekné začína. Užívam si svojej role maminy naplno a nikdy by som nemenila.

Ako ste sa vlastne k moderovaniu dostali, pamätáte si na to? Túžili ste byť od mala moderátorkou? Alebo ste chceli byť niečím iným...

Ako malá som chcela vždy byť učiteľkou alebo pani doktorkou, ale pobrala som sa umeleckým smerom. Operná speváčka a neskôr Tv moderátorka, veľmi dobre si na to spomínam. Cez dobrých známych od môjho tatina som dostala odporúčanie na konkurz do STV na reláciu Štúdio Kontakt, kde to síce nedopadlo dobre, ale priamo z konkurzu som išla na skúšku do Tv hlásateľne, kde si ma už nechali, a tak sa začala moja televízna kariéra.

Zuzana Belohorcová pred rokmi.
Zobraziť galériu (14)
Zuzana Belohorcová pred rokmi.

Mate absolvované, ako ste spomínala, konzervatórium v odbore operný spev a klavír, tomu ste sa nechceli nikdy profesionálne venovať? Byt speváčkou?

Som rada, že som vyštudovala tento obor, i keď sa mu profesne nevenujem, je pre mňa veľkou devízou v živote, že si viem zahrať na klavíri, či zaspievať si.

Dokonca ste účinkovali aj vo filme Mira Šindelku Zostane to medzi nami či v divadelnom predstavení, ani tento obor vás nelákal?

Ďalšia životná skúsenosť, za ktorú som veľmi vďačná, ktorá ma veľmi obohatila a posunula dopredu.

Ste s niekým z česko-slovenského šoubiznisu v kontakte?

To, že som sa presťahovala za oceán neznamená, že som prerušila svoje staré kontakty. So všetkými svojimi blízkymi, priateľmi či kamarátmi (aj zo šoubiznisu) som neustále v kontakte.

Chodili ste s rôznymi známymi mužmi, neľutujete nejaký vzťah z minulosti?

Všetko čo sa v mojom živote udialo (či pozitívne, či negatívne) by nás malo posúvať dopredu. Z chýb by sme sa mali poučiť, a práve naopak by sme mali vypichnúť a využiť naše kvality a pozitíva. Zapamätajte si, že platí - všetko je v živote tak, ako ma byť!

Neskôr ste spoznali muža svojho života - Vlastimila Hájeka. Môžete prezradiť, ako ste sa vy dvaja zoznámili?

Jeeeej, to je dlhý príbeh (smiech). Takže ho poriadne skrátim... S Vlastíkom sme sa poznali už dlhšie, len sme vždy okolo seba chodili. A napokon sme sa dali vo vínnom sklípku na Morave pri tanieri s tlačenkou a cibuľou dokopy (smiech). To ale uteká, je to už viac ako 9 rokov.

Zuzana Belohorcová a Vlastimil Hájek sú spolu už 9 rokov.
Zobraziť galériu (14)
Zuzana Belohorcová a Vlastimil Hájek sú spolu už 9 rokov.

Spolu máte krásne dve deti - dcérku Salmu a syna Nevia... Ďalšie neplánujete?

Podaril sa nám párik - chlapec a dievča, čo je snom asi každého rodiča. Úprimne sme nesmierne šťastní a vďační za dve krásne a hlavne zdravé deti, ktoré nám robia neskutočnú radosť.

Vidíte sa v niektorom z vašich detí? Nechce byť Salma moderátorka?

Aj Nevinko aj Salminka je mix nás oboch. I keď povahovo je dcérka viac na manžela, Nevinko je zas  povahovo a hlavne výzorovo cely môj tatino. Obe deti sú energické, a tak zdravo drzé po mojom manželovi, ale to nie je v dnešnej dobe na škodu, práve naopak. Aspoň sa v živote nestratia.

Vy ste krásna žena, dokonca ste sa netajili, keď ste si nedávno v Čechách dali urobiť silikónové prsia? Ste s nimi spokojná? Teda manžel? :) Máte urobené ešte niečo? Prípadne plánujete?

Je pravda, že po dvoch oddojčených deťoch som si dala upraviť poprsie a som maximálne spokojná. Žiadne ďalšie zákroky však neplánujem. Človek sa musí naučiť mať svoje telo rád, také, aké je. A radšej ako nad vymýšľaním, čo by som si na svojom tele dala prerobiť, investujem aj energiu a aj voľný čas na cvičenie a pohyb, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou môjho života.

Ako sa o seba staráte? Mate štíhlu postavu... Je to tým cvičením, alebo aj stravou? Podstupujete aj nejaké procedúry?

Úprimne, nič nemám zadarmo, je to všetko o disciplíne, zdravej strave, každodennom pohybe a drine vo fitku. Ale keď sa to robí s úsmevom a s láskou, všetko ide jednoduchšie.

Zuzana Belohorcová má skvelú postavu.
Zobraziť galériu (14)
Zuzana Belohorcová má skvelú postavu.

Čo móda? Vždy ste nastajlovaná... Na čom „ulietavate“? Kabelky, topánky, šperky...

Módu milujem, rada sledujem módne trendy, ale nie všetko, čo je in musím mať vo svojom šatníku. Je skvelé, keď si zachováme svoj osobitý štýl, ktorý nás robí inými, výnimočnými, i keď som typ ženy, čo nevyhodí veľa peňazí za oblečenie (nie je umenie obliecť sa draho, ale je umenie obliecť sa šik a za dobré peniaze). Potrpím si na topánky (nohám musíme dopriať to naj - veď nás nosia),kabelky, hodinky a slnečné okuliare.

Aký máte najdrahší kúsok v šatníku? Potrpíte si na značky, alebo máte aj bežné značky či fejky?

Asi najdrahšie v mojom šatníku sú kabelky značky Chanel a hodinky značky Hublot. Oblečenie rada nakupujem v bežných odevných sieťach. A čo sa týka fejkov, tak tento druh biznisu zásadne nepodporujem.

Čochvíľa je u nás leto, aj keď vy tam máte teplo asi stále, ale predsa len, kam chodíte radi oddychovať/dovolenkovať? A prečo práve tam?

S manželom si vždy hovoríme, že sme na Miami na celoročnej predĺženej dovolenke. Počas celého roka podnikáme výlety zaoceánskymi crusserami (mame oboplávaný už skoro celý Karibik), takže dovolenka je pre nás každé leto, kedy sa na dva mesiace vyberieme aj s deťmi navštíviť rodinu a priateľov na Slovensko, do Čiech a na Moravu.

Vy ste rada chodila v minulosti na akcie, dokonca aj s mužom, predtým ako prišli deti. Viete si aj teraz vyraziť do spoločnosti, alebo už je to u vás skôr papučová kultúra?

Tým, že Salminka už chodí do školy, prispôsobili sme sa školskému režimu, takže cez týždeň trávime večery doma a cez víkendy (piatky alebo soboty) vyrážame s manželom sami na večeru (bez detí). Je skvelé si niekedy takto s partnerom vyraziť od bežných rodinných záležitostí.

Ako vás manžel naposledy prekvapil? Je kreatívny, čo sa týka darčekov alebo klasický muž - kvety či bonboniéra?

Naposledy som od môjho manžela dostala na Mother's day krásny namaľovaný môj portrét od nášho dobrého kamaráta, suseda z Portofino tower - známeho argentínskeho maliara, volá sa Havi Schanz (ktorý patrí medzi najznámejších umelcov na Miami). Bolo to neskutočné prekvapenie.

Belohorcová dostala od manžela takýto obraz svojej podobizne.
Zobraziť galériu (14)
Belohorcová dostala od manžela takýto obraz svojej podobizne.

Čo vaši rodičia, ako často chodia za vami do Ameriky? Nechýbajú vám? A manželovi rodičia? S nimi ste v kontakte?

Moji milovaní rodičia chodia za nami pravidelne každý rok, v zime trávia na Miami 2 mesiace a vždy si to super užijeme. Som rada, že môžem svojim rodičom umožniť tráviť každoročne zimu v teplom miamskom klimate. Pravidelne chodí za nami aj manželova sestra so synom. Manželova mamina sa už na cestu za oceán necíti, tak sa vždy vidíme v lete. A  super sme si tohtoročné Vianoce užili s mojou mladšou sestrou Mirkou a jej priateľom a po prvýkrát nás v auguste konečne navštívi na Miami aj moja druhá sestra Aďka s celou rodinkou. Tak si to super užijeme.

Posledná otázka, ste spokojná aj napriek tomu, že už nie ste až tak na očiach verejnosti? Alebo vám ta popularita chýba?

Mám to, po čom som v živote túžila, to najcennejšie - zdravie, milujúceho manžela, 2 krásne zdravé deti a fungujúcu rodinu. Čo viac si môžem priať?!

Ďakujem za rozhovor

Viac o téme: Zuzana Belohorcová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu