Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Slobodná matka Barkolová otvorene: Je to finančne náročné!

Erika Barkolová Zobraziť galériu (4)
Erika Barkolová (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Mama aj otec v jednom. To je rozhodne neľahká pozícia, s ktorou sa jojkárska moderátorka Erika Barkolová (39) musela po rozvode s bývalým manželom popasovať. Energická blondínka, ktorá je matkou dvoch krásnych dcér, však túto polohu zastala na jednotku, čoho dôkazom je aj skvelý a pevný vzťah s oboma ratolesťami, ktoré sa rozhodli v pomerne mladom veku pre život v zahraničí. No hoci by sa mohlo zdať, že podporovať svoje deti v štúdiu mimo Slovenska a tráviť s nimi čo najviac času nemôže byť pre moderátorku žiadny problém, nie je to celkom tak.

Eriku sme stretli na WBW párty, kde nás zaujímalo, ako odchod svojich detí z domu zvládala. „Ja si myslím, že pre každého rodiča a pre mňa takisto to bolo veľmi zvláštne, keď mi obidve naraz odišli z domu. Alexka (18) odišla do Anglicka študovať strednú školu a Paťka (20) na Cyprus vysokú školu.  A zrazu ti zostane prázdny dom a pozeráš, že wau.. kde sú? Nepištia, že chcú desiatu, že ich treba niekam odviezť alebo nejaký iný problém. Je  to zvláštne, volá sa to aj syndróm prázdneho hniezda,“ povedala nám úprimne sympatická moderátorka, ktorá svoje dcéry často navštevuje.

Je to nielen časovo náročné, ale aj finančne, pretože si to človek musí jednoducho zmanežovať. Ale ak chce, tak sa to dá. Keď som na Slovensku, tak pracujem najviac, ako sa to dá, a potom si to zároveň užívam ten čas, keď som s nimi,“ opísala nám blondínka, ako celú situáciu zvláda. Zaujímalo nás však, či Erika, nemala problém s Patríciiným a Saškiným vycestovaním, keďže množstvo mám sa snaží udržať si svoje deti doma čo najdlhšie. „Bolo to ich rozhodnutie, takže ja som to v podstate rešpektovala.  Tá dnešná generácia, to sú tak úžasné deti, že vedia, čo chcú a majú možnosti, takže bola by asi veľká hlúposť im v tom brániť,“ priznala moderátorka dôvod, prečo sa svojim dcéram rozhodla v samostatnosti napriek ich veku nebrániť.

„Ja som bola vždy aj ten otec aj tá matka v jednom a vždy som od nich vyžadovala nejaké veci. A keď sa na to spätne pozriem, tak som zistila, že je to dobré, že nemali takú tú absolútnu benevolentnosť, na druhej strane som im dávala taký ten pocit, že všetko, čo robíte v živote, robíte pre seba, nie kvôli mne. A toto je asi tá najlepšia vec, ktorú odporúčam všetkým rodičom,“ dodala na záver Erika. 

Aký je moderátorkin recept na prekonanie samoty a akou je matkou, sa dozviete v nasledujúcom VIDEU:

Erika Barkolová

Viac o téme: Erika BarkolováAlexandra BarkolováPatrícia Barkolová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu