Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tajomstvá obľúbenej Nemocnice na okraji mesta: Toto ste tušili?!

Eliška Balzerová Zobraziť galériu (7)
Eliška Balzerová

PRAHA - Tak toto vás dostane! Filmová a divadelná herečka Eliška Balzerová (67) sa do povedomia českej i slovenskej verejnosti zapísala najmä ako legendárna doktorka Alžběta Čeňková, ktorú stvárnila v seriáli Nemocnica na okraji mesta. Prečítajte si, čo všetko o tomto kultovom projekte nedávno prezradila!

Kultový televízny seriál Nemocnica na okraji mesta bol mimoriadne obľúbený nielen v Čechách, ale i na Slovensku. V úspešnom projekte sa objavili i mnohé herecké legendy, ktoré práve tu odštartovali svoju hviezdnu kariéru - napríklad aj herečka Eliška Balzerová, ktorá stvárnila nezabudnuteľnú doktorku Alžbětu Čeňkovú.

No a podľa jej slov sa začiatky vysielania spomínaného seriálu niesli v znamení dosť zvláštnych pikošiek. „Vtedy v tej profesii pracovalo skutočne málo žien. Alžběta Čeňková mala byť taká priekopníčka. Rovnako akým sa potom stalo aj jej meno. Pán Dietl mi raz hovoril, že mená vyhľadáva na cintoríne a toto spojenie - Alžběta Čeňková videl niekde na náhrobku a páčilo sa mu to. Po odvysielaní seriálu mi veľa diváčok napísalo, že dalo podľa tejto postavy meno Alžběta aj svojej dcére. Vtedy to bolo meno veľmi neobvyklé,“ povedala pre český portál idnes.cz herečka.

Sympatická Češka so zákulisnými informáciami z natáčania ani z ďaleka nešetrila a v zaujímavom rozhovore pokračovala ďalej. „Viete, to bolo úplne iné natáčanie, než poznajú herci dnes. Predovšetkým vznikol krásny scenár, ktorý majstrovsky napísal pán Jaroslav Dietl. Dostali sme do rúk všetkých 13 dielov, aby sme vedeli, čo nás čaká, a dostali i čas pripraviť sa na to. Dnes sa často za pochodu dozviete, kam postava bude smerovať a aká bude rozsiahla podľa sympatií, či nesympatií divákov. To by v tomto seriáli pán doktor Cvach veľmi skoro skončil! Pre mňa to bola prvá skúsenosť tak veľkého formátu a netušila som vtedy, ako veľmi mi to zmení môj herecký život,“ skonštatovala svoj výrazný kariérny posun uznávaná umelkyňa.

„Pôvodne chcel Jaroslav Dudek natáčať reálne ruky lekárov pri operáciách a naše tváre iba sklonené nad prácou, potom sa ale ukázalo, že to nie je technicky možné, a my sme sa museli naučiť aj tú prácu s kladivkami, vrtákmi a skrutkami sami. Aj šiť sme sa naučili,“ dodala na záver Čeňková.

Viac o téme: Eliška Balzerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu