Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Hral so svetovými hviezdami, teraz je mŕtvy: Zabil českého herca AIDS?!

Tomáš Valík zomrel uplynulú sobotu. Zobraziť galériu (5)
Tomáš Valík zomrel uplynulú sobotu. (Zdroj: Tv Nova)

PRAHA - Český šoubiznis šokovala cez víkend informácia o nečakanej smrti herca Tomáša Valíka (†51). Umelec, ktorý mal na svojom konte spolupráce s viacerými svetovými hviezdami, zomrel v sobotu v pražskej nemocnici Na Bulovke, kde bol hospitalizovaný kvôli ťažkému zápalu pľúc. To však podľa niektorých zdrojov nemal byť pravý dôvod toho, prečo známy Čech skonal - osudným sa mu mal stať AIDS!

Česká umelecká obec prežíva v týchto chvíľach obrovský smútok. V sobotu totiž nečakane zomrel len 51-ročný herec Tomáš Valík. Skonal v umelom spánku na Jednotke intenzívnej starostlivosti Kliniky infekčných, parazitných a tropických chorôb pražskej Nemocnice na Bulovke, kde bol hospitalizovaný od začiatku septembra kvôli ťažkému zápalu pľúc.

Príčina jeho smrti doposiaľ nie je známa. Isté však je, že herec trpel zákernou chorobou, s ktorou bojoval dlhé roky a úspešne sa mu ju darilo skrývať. V tejto súvislosti sa na verejnosť začali vynárať informácie od viacerých zdrojov, ktoré tvrdia, že Valík trpel rakovinou... No našli sa aj takí, ktorí tvrdia, že bol HIV pozitívny a osudným sa mu stal AIDS. 

Tejto špekulácii napokon nahráva aj SMS správa, ktorú známy Čech poslal z nemocnice svojmu kamarátovi z divadla: „Výsledok CD 34 lymfocytov bol 560. Neboj, bojujem!“ znel text správy, ktorú sa podarilo získať českému Aha!. Je tak jasné, že umelec mal narušenú imunitu, no a práve tým sa vyznačuje aj spomínaná infekčná choroba. Pre ľudí, ktorí ňou trpia, môže mať preto fatálne následky aj úplne bežná choroba. 

Hercovi blízki však tieto informácie vyvracajú. „Už začiatkom tohto roka si nešlo nevšimnúť jeho až strašidelný kašeľ. Opakovane som ho hnala k doktorovi, ale s Tomášom nebola rozumná reč. Doktorov sa jednoducho bál, hovoril, že nechce, aby do neho pchali chémiu. On bol taký dosť prírodný človek. Veril bylinkám, a tak sa liečil sám. Lenže iba bylinky mu nepomohli a on dvakrát prechodil zápal pľúc. V septembri nakoniec aj tak skončil v nemocnici, kde ho nakoniec dali do umelého spánku, aby mu pomohli a aby si organizmus odpočinul, pretože jeho pľúca boli dosť poškodené. Lenže z toho spánku sa už neprebral,“ povedala pre novinky.cz hercova dlhoročná kamarátka Pavlína Křepelková.


Tomáš Valík sa preslávil pred 26 rokmi vďaka rozprávke O Janovi a podivuhodnom priateľovi, no výraznú úlohu mal aj v talianskom seriáli Princezná Fantaghiro, kde stvárnil princa Ivalda. A to ani zďaleka nebola jeho jediná spolupráca so zahraničnými hercami.

Pred jednou kamerou sa stretol dokonca aj s takými menami, ako sú Tom Cruise či Tom Hardy. Menšie úlohy si totiž zahral aj vo filme Mission: Impossible - Ghost Protocol a Dieťa 44. Českí diváci ho však majú v čerstvej pamäti ako pekára Richarda Zajíčka zo seriálu Ulice. 

Viac o téme: Tomáš Valík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu