Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

20 rokov staré »tajomstvo« Kvety Horváthovej: Tomu neuveríte!

Kveta Horváthová Zobraziť galériu (5)
Kveta Horváthová (Zdroj: TV MARKÍZA)

BRATISLAVA - To vážne?! Kveta Horváthová (39) je od čias detskej relácie Crn Crn vnímaná ako moderátorka. Zamlada však pričuchla aj k speváckemu chlebíčku a dokonca sa predviedla pred celou Európou. Ako 18-ročná totiž blondínka v roku 1994 spievala vokály pri vystúpení Tublatanky na Eurovízii.

Keď sa pred viac ako 20 rokmi skupina Tublatanka rozhodla zobrať do kapely vokalistky, voľba padla aj na 17-ročnú Kvetu Horváthovú, ktorá kapelu sprevádzala na turné po Slovensku. Informuje o tom týždenník Šarm. 

O rok neskôr sa ale blondínka dostala aj na Eurovíziu, ktorá sa konala v Írsku. „Bolo to pre mňa niečo neuveriteľné, úžasné. Myslím, že z toho vystúpenia je asi päťsekundový záber aj na nás vokalistky,” povedala pre spomínaný časopis Horváthová. Treba však povedať, že v živom vysielaní ju bolo vidieť trochu dlhšie – najprv boli totiž na obraze zábery skupiny aj s Kvetou a druhou vokalistkou Ingolou a po skladbe nasledovala aj klaňačka, ktorú si naozaj užívala. 

Napriek tomu sa na kariéru speváčky nedala. „Nemyslím si, že som famózna speváčka a že dokážem uspievať hocičo, ani to, že mám výnimočnú farbu hlasu. Hluchá nie som, čo-to vytiahnem, čo-to viem zaspievať a naozaj mi to robí radosť, ale je to pre mňa iba relax,” uviedla moderátorka. 

VIDEO: Tublatanka s Kvetou Horváthovou na Eurovízii

Tublatanka s Kvetou Horváthovou na Eurovízii 1994

 

Viac o téme: Kveta Horváthová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu