Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Polnišová a Hrycová v šoku: Poštvali si proti sebe Slovákov... Naložil im aj Ibrahim Maiga!

Petra Polnišová a Wanda Adamik Hrycová si za svoju pomoc utečencom vyslúžili ostrú kritiku. Pustil sa do nich aj najznámejší slovenský černoch Ibrahim Maiga. Zobraziť galériu (9)
Petra Polnišová a Wanda Adamik Hrycová si za svoju pomoc utečencom vyslúžili ostrú kritiku. Pustil sa do nich aj najznámejší slovenský černoch Ibrahim Maiga. (Zdroj: Facebook W.A.H.)

BRATISLAVA/RAKÚSKO - Už niekoľko dní kolujú po internete fotky producentky Wandy Adamik Hrycovej (37) a herečky Petry Polnišovej (39). Známe Slovenky totiž navštívili utečenecký tábor v Rakúsku a rozhodli sa migrantom aktívne pomôcť. Svojím činom si však namiesto pochvalných slov vyslúžili od Slovákov len poriadnu spŕšku kritiky. Odkazujú im, aby sa hanbili. Do dvojice sa pustil dokonca aj najznámejší slovenský černoch Ibrahim Maiga (52).

Utečenci sú aktuálne v Európe témou číslo jeden. Zatiaľ čo jedni zastávajú názor, že by sme im mali pomôcť a prijať ich medzi nás, druhí zas tvrdia, že by sme to robiť určite nemali. K tej prvej skupinke ľudí, ako sa ukázalo, patria aj slovenská herečka Petra Polnišová a producentka Wanda Adamik Hrycová. Známe Slovenky sa totiž pred pár dňami rozhodli do pomoci imigrantom zapojiť aktívne a navštívili utečenecký tábor v Rakúsku. 

Fotky z ich dobrého činu hneď obleteli celý internet. No pozitívnych reakcií sa dievčatá nedočkali. Práve naopak. Svojou pomocou prisťahovalcom si proti sebe poštvali pol Slovenska. Krajania umelkyniam vyčítajú, že išli pomáhať cudzím, a pritom sami máme v krajine množstvo rodín, ktoré by tiež potrebovali podporiť. Na sociálnej sieti Facebook sa preto zmohla poriadne ostrá diskusia na ich adresu. 

„Keby tak radšej pomohli chudobným slovenským rodinám, čo žijú z mála peňazí, kde výplata nestačí na nič. Kde sú, keď je množstvo osôb, čo sú choré a na operáciu musia zbierať vrchnáky. Takže pani Polnišová a pani Hrycová, môžete sa hanbiť, na vašom mieste by som radšej čušal a nevystavoval to na FB. Je mi zle z takýchto ľudí, chcú byť humanisti, ale na vlastných kašlú. Asi im za to nestoja. Hanba vám,“ objavilo sa v komentároch. Len s týmito slovami prejavilo súhlas 151 ľudí a ďalší sa do dvojice pustili pod príspevkom. 

Podobný názor zjavne zastáva aj Ibrahim Maiga. Ten na svojom facebookovom profile reagoval na status Moniky Flašíkovej Beňovej. Europoslankyňa totiž na webe upozornila na dobrý skutok Petry a Wandy a odkázala, aby si článok prečítal „Ibrahim Maiga a všetky tie ‚celebrity‛, ktoré si ešte na ‚túto tému nevytvorili jasný názor‛”.

A najznámejší slovenský černoch vo svojej odpovedi političke nešetril ani Polnišovú a Hrycovú. „Keď som ja začal riešiť ľudí v núdzi pred 25 rokmi (detské domovy, postihnuté deti, domy dôchodcov, atď.), neviem, čomu ste sa venovali ty, Wanda a Petra. Ale ja som to nikdy nerobil preto, aby to bolo v TV, v novinách ani na Facebooku,“ napísal Ibi, čím nepriamo naznačil, že známe ženy slovenského šoubiznisu to urobili len pre svoju medializáciu. 

Wanda Hrycová však tieto slová rázne popiera. Oslovili sme ju, aby sa nám k celej situácii vyjadrila. A takéto vyvrcholenie ich dobročinnej myšlienky vôbec nechápe. „Viete čo? Ja som vôbec nečakala na žiadne ohlasy ani na reakcie. Nerobila som to preto. Bola to dobrovoľná iniciatíva, ktorú som nijakým spôsobom nezverejňovala, ani sme nevolali médiá, ani nič. Bolo to v našom voľnom čase, naše súkromné veci sme odovzdali s mojím manželom a s Peťou ľuďom v núdzi. Médiá si to zobrali z môjho Facebooku, kde som to dokumentovala s cieľom ukázať to priateľom, ktorí prispeli na zbierku, aby vedeli, kam tie ich veci išli,“ povedala nám producentka. 

Z reakcií Slovákov je naozaj sklamaná. „Som naozaj šokovaná z toho, aký ohlas to malo, ale musím povedať, že v mojom okolí prevažujú pozitívne reakcie a tomu som rada. To, že sa nájdu ľudia, ktorí reagujú negatívne, to mi je ľúto – je mi ľúto tých ľudí. Asi majú ťažké životy a nedoprajú ľuďom. Alebo ja neviem... Ja neviem, prečo ľudia reagujú takto zle, len kvôli tomu, že niekto pomáha iným. Nechápem,“ netají rozpaky dcéra herca Andyho Hryca, ktorá do tábora plánuje ísť cez víkend znova. 

„Myslím si, že máme iné problémy, ktoré by sme mali riešiť a kvôli ktorým by sa mali ľudia pohoršovať. Nie nad tým, že ide niekto zaniesť zopár tašiek s jedlom a hygienickými potrebami chudákom, ktorí prešli 4000 kilometrov v katastrofických podmienkach s malými deťmi na to, aby si zachránili vlastný krk,“ dodala Hrycová. A aký je váš názor? 

Wanda Adamik Hrycová fotky z utečeneckého tábora zdieľala na Facebooku.
Zobraziť galériu (9)
Wanda Adamik Hrycová fotky z utečeneckého tábora zdieľala na Facebooku.  (Zdroj: Facebook)

Viac o téme: Wanda HrycováPetra Polnišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu