Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Dojemné chvíle herca Juraja Kukuru: Prišiel do Košíc a rozplakal sa!

Juraja Kukuru návšteva Košíc dojala. Zobraziť galériu (7)
Juraja Kukuru návšteva Košíc dojala. (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE - Toto ho dostalo! Juraj Kukura (68) na nedávnu návštevu Košíc zrejme tak skoro nezabudne. Na východ našej krajiny ho doviedol krst knihy o jeho živote, ktorú napísal režisér Martin Čičvák (40). No len čo prišiel na miesto konania, umelec sa okamžite rozplakal.

Začiatkom týždňa viedli kroky Juraja Kukuru na východ našej krajiny. Dôvodom bol krst novej knihy režiséra Martina Čičváka s názvom „Kukura – Jeho život ako ho prežil Čičvák“. No len čo umelec vstúpil do múzea, v ktorom sa podujatie konalo, oči mu zaliali slzy.

Podľa jeho vlastných slov ho dojal pohľad na množstvo fanúšikov, ktorí ho prišli podporiť. „Keď som teraz cestoval autom do Košíc, priznám sa, necítil som nič. Ale keď som prešiel z hotela po meste sem, tak... Asi sa rozplačem,“ nedokončil vetu a utrel si slzy z očí. Až po hodnej chvíli opäť pokračoval: „V mojom srdci je kus Košíc a košické čaje sú čosi, čo nie je nikde na svete. Takže Kukura vždy bude patriť do Košíc,“ vyhlásil.

Z knihy potom postupne čítali úryvky herečky košického divadla Dana Košická, Beáta Drotárová, autor Martin Čičvák a aj samotný Juraj Kukura. Nový titul klasicky pokrstili sektom a pre známeho umelca organizátori pripravili i malé prekvapenie. Pustili mu krátky úryvok z Winnetoua, kde si náš herec zahral niekoľkosekundovú pasáž zlosyna. „Je to tiež spomienka na nezabudnuteľného skvelého herca Pierra Bricea,“ uviedol starosta MČ Staré mesto Ľubo Grega.

Príjemný večer zakončil Kukura v spoločnosti svojich košických priateľov a možno si dal i nejakú tú borovičku. Pretože ako naňho Grega prezradil, práve tento destilát patrí k jeho obľúbeným. „Vždy, keď sme niekam v Košiciach prišli, tak si ju pýtal. A ak ju náhodou v podniku nemali, do pol hodinky nám ju zohnali,“ natrel svojho starého kamaráta starosta. 


reklamný odkaz
Novú knihu Martina Čičváka o živote herca Juraja Kukuru nájdete v internetovom obchode iPark.sk. Osobný odber po SR zdarma >>


Dielo s názvom Kukura a podtitulom „Jeho život ako ho prežil Čičvák“ je autorovou prvotinou a hneď je to „trefa“ do čierneho. Jeho život, lásky a názory sú živo opísané a samotný herec je z knihy nadšený. Výsledkom je vzrušujúci a neobyčajný román o človeku, ktorý ako jeden z mála slovenských umelcov prešiel celý svet, osobne spoznal najvýznamnejších európskych umelcov svojej doby, preslávil sa v Nemecku a napokon sa vrátil na Slovensko, aby dnes viedol jedno z najdôležitejších slovenských divadiel. 

Viac o téme: Juraj Kukura
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu