Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slovenské talenty ohúrili Rakúšanov: Naša dvojica kúsok od megaúspechu!

Miroslav Žilka a Ivana Cibuľová žnú úspech v rakúskej talentovej šou. Zobraziť galériu (11)
Miroslav Žilka a Ivana Cibuľová žnú úspech v rakúskej talentovej šou.

VIEDEŇ/BRATISLAVA – Ukázali, čo vedia! Tisícky nadaných ľudí predstavili svoje schopnosti v aktuálnom ročníku rakúskej talentovej šou Die grosse Chance. No len 20 z nich postúpilo medzi najlepších do kôl vysielaných naživo. Medzi adeptmi na víťazstvo má svoje želiezko v ohni aj Slovensko. Pred brány finále sa totiž prebojovali tanečník Miroslav Žilka (31), ktorý je známy aj slovenským divákom z rôznych súťaží obdobného typu, a temperamentná ošetrovateľka Ivana Cibuľová (30). Tá ohúrila spevom.

Sú úspešní aj v cudzine! Talentové programy sú populárne všade vo svete. Výnimkou nie sú ani naši rakúski susedia, kde momentálne prebieha šou s názvom Die grosse Chance. Uplynulý piatok si diváci mohli pozrieť prvý živý prenos úvodnej desiatky najúspešnejších finalistov. Z nich postupovalo do semifinále iba päť. A medzi tých najúspešnejších sa prebojovali dvaja Slováci. Zdravotná sestrička Ivana Cibuľová a tanečník Miroslav Žilka alias Bruise. Dvojica je teda už v semifinále a o krok bližšie k zisku rozprávkovej výhry v podobe 100 tisíc eur.

Hoci sa temperamentná tmavovláska na Slovensku v žiadnej šou neobjavila, šťastie išla vyskúšať do Rakúska. Zrejme aj preto, že tam už štyri roky žije a pracuje ako opatrovateľka. Ak by zvíťazila, získané peniaze by investovala do bytu a štúdia hudby. Splnenie sna už má takmer na dosah, keďže ju vďaka jej prevedeniu skladby I Will Always Love You od Whitney Houston posunuli diváci a porota ďalej.

Druhý slovenský finalista Miroslav Žilka je už Slovákom dobre známy. V roku 2008 so skupinou Old School Brothers vyhral prvú talentovú šou s názvom Slovensko má Talent, ktorú vysielala Markíza. O tri roky neskôr skúšal šťastie opäť. A to v nemeckej talentovej šou Supertalent na RTL. Vtedy sa prebojoval spomedzi 42 tisíc ľudí do top desiatky. Minulý rok vyrazil dych aj Britom. Jeho tanec šokoval všetkých v divadelnom kole Britain´s Got Talent. Mladík dokonca zdvihol zo stoličky aj obávaného kata Simona Cowella. Žiaľ, medzi desať najlepších sa nedostal. V tom istom roku bojoval aj v šou Česko Slovensko má talent, kde skončil na tretej priečke. Tanečník teda zbiera úspechy v talentových súťažiach po celej Európe. A to sa v minulosti živil ako pouličný umelec.

Nechajme sa prekvapiť, ako naši dvaja nadaní súťažiaci uspejú u rakúskych susedov v semifinálovom kole. A či sa im podarí prebojovať do veľkého finále. Možno sa na nich usmeje šťastie podobne ako na víťaza šou Česko Slovenko má talent z roku 2011. Vtedy u nás uspel cudzinec Atai Omurzakov z Kirgizska. Tanečník si odniesol výhru sto tisíc eur.

VIDEO: Miroslav Bruise Žilka predviedol takéto vystúpenie, vďaka ktorému postúpil pred brány finále.

Miroslav Žilka v šou Die grosse Chance

VIDEO: Ivana Cibuľová postúpila vďaka interpretácii skladby I Will Always Love You od Whitney Houston.

Ivana Cibuľová v Die grosse Chance

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu