Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vdovec po Bartošovej sa psychicky zrútil: Rychtářa odvliekli policajti z koľajníc!

Rozrušený Josef Rychtář prechádzkou po koľajniciach vystrašil svojich blízkych. Zobraziť galériu (5)
Rozrušený Josef Rychtář prechádzkou po koľajniciach vystrašil svojich blízkych. (Zdroj: Michaela Feuereislová pre super.cz, TV Prima)

PRAHA - Vdovec po českej speváčke Ivete Bartošovej (†48) na tom nie je v posledných dňoch psychicky najlepšie. Josef Rychtář (56) sa vraj s tragédiou stále nevyrovnal a navyše ho začiatkom týždňa poriadne rozrušil syn Josef (27). Bývalý ochrankár sa preto vybral na miesto, kde si interpretka siahla na život. Z koľajníc ho napokon odvliekli až policajti, ktorí mu rovno nasadili putá.

V uplynulých mesiacoch bolo toho na Josefa Rychtářa naozaj veľa. Jeho manželka Iveta Bartošová sa presne na jeho narodeniny rozhodla skoncovať so svojim životom, z čoho napokon mnohí vinia práve jeho. Chrbtom sa k nemu napokon otočil aj starší syn Josef. A to bolo zrejme poslednou kvapkou, vďaka ktorej sa pohár vdovcových nervov prelial. 

Psychicky na dne sa totiž v pondelok vybral na koľajnice, na ktorých skonala česká popová princezná. To však vystrašilo jeho spolubývajúceho, zvukára Standu, ktorý v presvedčení, že si chce siahnuť na život, privolal políciu a záchranárov. „Boli sme privolaní k ulici za Nadýmačem k psychicky rozrušenému mužovi. Na mieste posádka zistila, že nemá problémy a odovzdali ho polícii,“ povedala pre český denník Aha! hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jiřina Ernestová.

No hoci Rychtář pomoc zdravotníkov zásadne odmietol, táto slabá emocionálna chvíľka mu len tak ľahko neprejde. Dopustil sa totiž vážneho priestupku. „V pondelok 14:45 vysielal dozorca hliadku miestneho oddelenia k železničnému prejazdu, kde sa mal na koľajniciach nachádzať muž. Bol tam spoločne s hliadkou mestskej polície, ktorá sa mu venovala. Strážnici ho našli uprostred koľajníc, odmietol sa s nimi rozprávať. Po našom príchode začal odchádzať preč. Polícia ho vyzvala k preukázaniu totožnosti. Vraj sa išiel pozrieť na miesto, kde zomrela jeho manželka a nevidel nikde tabuľu, ktorá by vstup zakazovala. Lenže porušil zákon o železniciach. Urobil priestupok proti ochrane železníc, ide o zákon 266 z roku 1994,“ povedala hovorkyňa polície Jana Rösslerová. 

Samotný vdovec však nechápe, prečo si svojim výletom na koľajnice spôsobil toľko problémov. „Nevidím dôvod, prečo by som nemohol na tie koľajnice ísť. Tak ako chodím na cintorín, občas zájdem zaspomínať na Ivetku aj na tragické miesto, kde si vzala život,“ povedal majiteľ bezpečnostnej služby, ktorý sa vraj takýmto spôsobom snaží s tragédiou vyrovnať. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu