Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ožíva drsný spor okolo Bartošovej: Vdovec Rychtář besnie!

Ladislav Štaidl sa opäť postavil proti Josefovi Rychtářovi. Zobraziť galériu (5)
Ladislav Štaidl sa opäť postavil proti Josefovi Rychtářovi.

PRAHA - Vodu káže, víno pije! Josefovi Rychtářovi (56) je tŕňom v oku všetko, čo sa týka Ivety Bartošovej (†48) a on na tom nemá podiel. Aktuálne býva v dome, ktorý by mal zdediť speváčkin syn Artur Štaidl (17), no iným vyčíta, že nemajú na aktivity spojené so zosnulou umelkyňou súhlas budúceho dediča. Pustil sa napríklad do skladateľa Jarka Šimka (40), ktorý po smrti popovej princeznej vydal CD s jej doposiaľ nepublikovanými piesňami. Lenže vdovec sa prerátal. Ladislav Štaidl (69), zákonný zástupca interpretkinho dieťaťa, sa totiž postavil na stranu hudobníka.

Poriadne sa rozzúril! Josef Rychtář sa po smrti Ivety Bartošovej neustále snaží byť v centre pozornosti. Pred dvomi týždňami si však poriadny kus utrhol Jarek Šimek, ktorý vytvoril CD aj s niektorými doteraz nevydanými piesňami umelkyne. 

Vdovec sa snažil tieto aktivity prekaziť a neskôr všade vyhlasoval, že skladateľ na také niečo nemal súhlas Bartošovej a ani jej dediča. Opak je však pravdou. „Na vydanie albumu som mal od Ivety súhlas už za jej života, rozhodne nerobím nič proti jej vôli. Do poslednej chvíle sme boli kamaráti a hanba by ma fackovala, keby som robil niečo, s čím by nesúhlasila,” povedal topkám Šimek. 

Veci, s ktorými by blondínka zrejme mala počas života veľký problém, pritom skôr robí samotný Rychtář. Doteraz napríklad obýva Ivetinu vilu a jej vlastného syna do nej ani nepustí. Rodina nemohla rozhodovať ani o mieste jej posledného odpočinku a popol speváčky si tiež privlastnil bývalý ochrankár. 

Všetky tieto jeho činy sú tŕňom v oku aj Ladislavovi Štaidlovi, Arturovmu otcovi a zároveň jeho jedinému zákonnému zástupcovi. Ten sa teraz rozhodol, že v spore o Bartošovej piesne sa postaví proti vdovcovi a zastane sa Jarka Šimka. „Máte moju podporu ako slušný človek, ktorý Ivete nezištne pomáhal v dobe, kedy ju všetci zneužívali vo svoj prospech. Držím vám palce,” napísal autorovi nosiča Iveta naposledy.

Dá sa teda predpokladať, že Artur má rovnaký názor a Rychtářove lamenty o súhlase dediča tak vyzneli úplne naprázdno. Vdovec sa však v snahe vyťažiť z Ivetinej smrti nevzdáva. Najnovšie sa totiž objavili informácie, že o nej bude písať knihu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu