Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Nové informácie v kauze Mojsejová: Nore konečne svitla nádej!

Nora Mojsejová si vypočula priaznivé správy. Zobraziť galériu (5)
Nora Mojsejová si vypočula priaznivé správy.

KOŠICE - Opäť na súde! Na východnom Slovensku sa dnes na neverejnom zasadnutí znovu rozhodovalo o uväznenej Nore Mojsejovej (55). Prokurátor totiž žiadal predĺžiť jej pobyt za mrežami až do novembra. Sudca sa s týmto názorom ale nestotožnil a požiadavku zamietol. Podnikateľke tak svitla nádej, že o tri týždne môže byť konečne na slobode.

Nora Mojsejová je väznená už od septembra minulého roka. Dôvodom majú byť obavy, že by ovplyvňovala svedkov v kauze údajných daňových podvodov. Začiatkom apríla chcel prokurátor predĺžiť jej pobyt za mrežami o ďalších sedem mesiacov. Súd odklepol tri. A táto lehota čoskoro už vyprší. 

Štátny zástupca sa však nevzdal a najnovšie požadoval, aby si Nora posedela v chládku aspoň do novembra. Okresný súd v Košiciach ale dnes rozhodol, že tomu tak nebude a Mojsejovej väzbu nepredĺžil. Tá si rozsudok vypočula v letnom outfite a s putami na rukách. 

Podnikateľka však po potešujúcom rozhodnutí sudcu veľkú radosť najavo nedala. Mlčky prešla okolo prítomných novinárov a len na chvíľu sa na jej strhanej tvári objavil slabý úsmev. „Sme radi, že sudca prijal náš právny názor, že pominuli dôvody kolúznej väzby u mojej klientky,“ vyjadrila sa k téme Norina advokátka.

No treba podotknúť, že boj ešte nie je úplne vyhratý. Keďže sa prokurátor odvolal, o všetkom bude ešte rozhodovať Krajský súd. Veľa času ale na posúdenie požiadavky nemá. Lehota väzby totiž Mojsejovej vyprší už 3. júla. Tento deň sa tak môže stať okamihom, kedy sa znovu dostane na slobodu. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu