Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tentokrát Rytmus naozaj prestrelil: Škandál a zneuctenie, Slováci zúria!

Patrik Rytmus Vrbovský nakrúcal spoločne so svojimi kamarátmi videoklip na cintoríne. Zobraziť galériu (9)
Patrik Rytmus Vrbovský nakrúcal spoločne so svojimi kamarátmi videoklip na cintoríne.

BRATISLAVA – Prehnal to! Patrik Rytmus Vrbovský (37) je charakteristický svojím nevyberaným správaním a vulgárnym slovníkom. Obe tieto „zbrane“ využil aj pri nakrúcaní klipu, ktorý mal byť reakciou na jeho mediálnu vojnu s Ramónom Beňom alias Rakbym (24). Kontroverzný raper však pri honbe za senzáciou tentokrát prestrelil. Spolu s kamarátmi nakrútil video v priestoroch cintorína, na ktorom ležia hrdinovia z prvej svetovej vojny. Reakcia na seba nenechala dlho čakať.

Neštíti sa ničoho! Slovenská rapová scéna žije v týchto dňoch konfliktom Rytmusa a Rakbyho, ktorí si posielajú odkazy prostredníctvom provokatívnych videí. Vrbovský si v tom svojom podal aj súperovu priateľku, ktorú označil za ľahkú devu. Rakbyho partnerka však nebola jediná, koho Vrbovský urazil.

Patrik znevážil spolu so svojou partiou aj padlých mužov z obdobia 1. svetovej vojny, ktorí sú pochovaní na Vojenskom cintoríne v Petržalke. Práve na mieste posledného odpočinku totiž spomínaný videoklip nakrútil. „Je neuveriteľné, že na tak pietnom mieste, kde leží 331 vojakov deviatich národov a národností, si dovolí niekto spievať vulgárne texty,“ reagoval pre portál petrzalcan.sk podpredseda Petržalského okrášľovacieho spolku Ernest Huska.

Občianske združenie dokonca začalo vyvíjať iniciatívu, aby bol Vrbovský spoločne so svojou partiou potrestaný. Primátorovi mesta aj riaditeľovi pohrebníctva plánujú doručiť sťažnosť.

Správcu cintorína sme v súvislosti s touto záležitosťou oslovili. „Celá udalosť sa odohrala načierno. Podľa zákona sú aktéri v prípade konania takéhoto zhromaždenia povinní to vopred ohlásiť. V tomto prípade tomu tak nebolo,” reagoval pre topky.sk riaditeľ pohrebníctva Miloslav Hrádek.

Ako tiež prezradil, spomínané zábery sa nakrúcali v piatok okolo štvrtej hodiny popoludní. „Môj kolega, ktorý tam bol v tom čase prítomný, ma o tom informoval. Samozrejme som ho inštruoval, aby ich vyzval k tomu, aby priestor opustili. Oni následne odišli. Boli sme v tom, že tam nebolo nič nakrútené, no neskôr sme s hrôzou na internete zistili, že majú celé video hotové,” reagoval Hrádek. 

Vzniknutú situáciu riešil aj s mužmi zákona. „Mali sme za to, že mohlo dôjsť k prečinu úmyselného výtržníctva. Polícia ale skonštatovala, že žiadny trestný čin ani priestupok nebol spáchaný. Budeme sa ale usilovať aspoň o to, aby došlo k nejakým zmenám. Cintorín je miesto, na ktorom by sa mal každý správať úctivo a vhodne. Je nám to veľmi ľúto, dodal riaditeľ zariadenia.

Hrádek sa vôbec netajil tým, že je z konania Vrbovského a jeho partie znechutený. „To, že mali odvahu zverejniť to video, považujem za veľký škandál. Ale hlavne pre tých aktérov, uzavrel šéf pohrebníctva mesta Bratislava. Vrbovský svoj priestor vyjadriť sa k téme nevyužil.

Prečítajte si: Rytmus hrá marketingovú hru, tvrdí Moloch Vlavo

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu