Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Kňažko naložil Hrycovi: Ty klamár, zdvíha sa mi z teba žalúdok!

Milan Kňažko nechápe, prečo Andy Hryc napísal knihu plnú klamstiev. Zobraziť galériu (6)
Milan Kňažko nechápe, prečo Andy Hryc napísal knihu plnú klamstiev.

BRATISLAVA - Pobúrený! Andy Hryc (62) svojou novou knihou Inventúra nešokoval len dlhoročnú kolegyňu Magdu Pavelekovú (81). Krvný tlak pri čítaní jeho riadkov stúpol aj hercovi a zároveň niekdajšiemu ministrovi kultúry Milanovi Kňažkovi (67). Ten všetky zverejnené informácie o svojej osobe označuje za klamstvá, pri ktorých sa mu dvíhal žalúdok. Rovnako ako komička nazval autora publikácie neúspešným umelcom.

Knihu Andyho Hryca si môžete objednať TU!

Vyvolal nepríjemné reakcie! Ako sme v utorok informovali, Andy Hryc vo svojej knihe nešetril napríklad kolegyňu Magdu Pavelekovú (viac informácií TU!). Ťažké srdce ale na neho má za zverejnené informácie aj Milan Kňažko. Ten bol tiež hercovým dlhoročným kolegom na Novej scéne.

„Ja som z toho sklamaný. Priatelia ma upozornili na pasáže o mojej osobe. Nečítal som to celé, lebo sa mi dvíhal žalúdok. Neriešil som to verejne, ale keď sa už na to priamo pýtate...” znela Kňažkova prvá reakcia, keď sme ho oslovili. V knihe sa napríklad dozvedel, že kedysi emigroval, pričom vo Francúzsku bol legálne na študijnom pobyte. Zarazili ho aj informácie o tom, že mal lobovať za to, aby získal ocenenie Zaslúžilý umelec. „To je sprostá lož. Veď ja som to ani nechcel. Ako jediný som tú cenu aj vrátil,” komentoval to Kňažko.

Ako nám povedal, všetko, čo sa o sebe dočítal, je pochybné. „V reklame na knihu hovoril, že konečne povie pravdu. Ak je aj zvyšok taký pravdivý, ako pasáže o mne, tak mu môžeme veriť akurát len čísla stránok,” vyhlásil herec. „On tam píše opak toho, čo sa stalo. Bez nejakých uvedených zdrojov. Nerozumiem tomu motívu, prečo klame. A tvári sa ako riaditeľ sveta. Keby som to nevidel, ani neviem, že je to taký významný človek,” rypol si do Hryca.

Topky.sk zisťovali aj to, čo si Kňažko myslí o úryvkoch venovaných Magde Pavelekovej. „Je to nechutné a odporné. Zhadzuje ju za maďarský prízvuk, no ja si dovolím tvrdiť, že ona je lepšia herečka než on... Vlastne väčšina hercov je lepšia. On bol herec, ktorý nemal čo robiť a sedel len v šatni,” povedal nám bývalý minister kultúry. Ako však z jeho reakcií vyplýva, voči Hrycovmu počinu aktívne vystupovať nemieni. „Už sme sa ním zaoberali dosť. Nestojí to za reč, aby som sa tomu venoval,” uzavrel túto tému. Súdu sa teda autor knihy evidentne vyhne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu