Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Smrť na Vianoce v Modrom z neba!

V sekunde sa Lucii zrútil celý svet. Jej manžel Martin bol jednou zo štyroch obetí pri páde mosta v Kurimanoch. Zobraziť galériu (11)
V sekunde sa Lucii zrútil celý svet. Jej manžel Martin bol jednou zo štyroch obetí pri páde mosta v Kurimanoch. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – Toto budú tie najsmutnejšie sviatky! Presne 2. novembra sa Lucii Pažinovej zastavil čas. Jej manžel Martin bol jednou zo štyroch obetí, ktoré nešťastne zahynuli pri páde mosta v Kurimanoch. Iróniou je, že otec dvoch dcér nemal byť v tom čase vôbec na stavbe. Tohtoročná posledná epizóda Modrého z neba sa síce vysiela na Vianoce, no napriek tomu sa tvorcovia rozhodli zakomponovať do Štedrého dňa plného oddychu a pokoja dojímavý príbeh o tragickej smrti.

Všetko malo byť inak. Vianoce mali byť šťastné, veselé a plné zhonu pri kupovaní darčekov a pečení koláčov. No človek mieni a osud mení. Začiatkom novembra, keď manžel Lucie Pažinovej odchádzal do roboty, nik netušil, že to je poslednýkrát, čo sa vidia. Krátko po pol tretej poobede zahynul pri páde betónového mosta v Kurimanoch.

Človeka až zamrazí, keď si uvedomí, že otec dvoch dcér mohol ešte žiť. „V ten deň mal byť doma, ale keďže potrebovali čo najviac ľudí, tak išiel,“ povedala s plačom Lucia. Večer pred osudným okamihom boli manželia na cintoríne. Martin vyzval Luciu, aby sa išli ku krížu pomodliť. „Tam som mu povedala, aby si na seba dával pozor, že sa oňho bojím. On mi na to odvetil: Budem, veď ja si vždy dávam pozor, mám vás, musím pre váš žiť,“ pokračuje Lucia so slzami v očiach. No to, čo povedal Martin potom, sa nedá vysvetliť: „Jedine, že by spadol most, lebo to by som neovplyvnil.“ Tušil nebodaj, že sa niečo stane?

Veľkým snom mladej rodinky bolo zaobstarať si vlastné bývanie. „Preto Martin robil, čo mohol. Ja som prišla po materskej o prácu a odvtedy som nezamestnaná,“ plače Lucia, ktorej sa v jedinej sekunde zrútil svet. Vilo Rozboril s reláciou Modré z neba chceli rodinke aspoň trochu zmierniť bolesť, ktorú prežívajú. A preto sa rozhodli splniť ich sen o vlastnom bývaní.

„V Lucii som spoznal neskutočne skromného človeka, pre ktorého návšteva Modrého z neba  znamenala skutočný reštart života. Po smrti manžela, ktorý zahynul na diaľničnom moste pri Kurimanoch v deň svojich narodenín, sa cítila ako zaseknutá vo výťahu. Sama priznala: Dnes som začala znova žiť. Ťažko, smutne , ale žiť... Určite jej budem pomáhať aj naďalej,“ povedal nám na margo ťažkého životného osudu moderátor. Viac uvidíte v pondelok večer na Markíze.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu