Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šmajda v Eurovízii skončil: Nepomohli svaly ani padajúce gate!

Max Jason Mai sa do finále nedostal. Zobraziť galériu (5)
Max Jason Mai sa do finále nedostal.

BAKU - Ani Max, ani Jason a ani Mai! Mirovi Šmajdovi (23) alias Maxovi Jasonovi Maiovi nepomohol ani trojitý pseudonym k tomu, aby sa prebojoval do finále Eurosongu. Podobne ako minuloročné Twiinsky, aj on skončil pred bránami veľkolepého finále. So skladbou Don´t Close Your Eyes sa tak musel blondiak pobrať z azerbajdžanského Baku domov.

Miro Šmajda alias Max Jason Mai vystúpil vo štvrtok večer pred dvadsaťpäťtisícovým publikom v druhom semifinále Eurovision Song Contest. Na javisko sa postavil ako pätnásty v poradí. V konkurencii sedemnástich krajín sa mu však nepodarilo prebojovať ďalej. Tvrdá rocková skladba s názvom Don´t Close Your Eyes, odhalená vypracovaná hruď a padajúce nohavice skrátka neboli dostatočne atraktívne pre esemeskujúcich divákov a odbornú porotu. Podobne ako jeho predchodcovia spod Tatier z uplynulých rokov, aj on sa musel rozlúčiť so súťažou už v semifinále. 

Napriek tomu, že Šmajda nepostúpil, nie je sklamaný. „Cítim sa super, mám 23, zdravé telo, zdravého ducha, kopec chuti, som bohatší o skúsenosti do života. Zúročím ich najlepšie, ako viem. Eurosong je o politickej hre v pozadí, ktorá je rozvrhnutá už dávno pred dňom činu :-). S tým som do toho išiel. Potvrdilo sa to. Už pred semifinále som vedel, že nie je šanca. Nečakal som preto nič. Prekvapený nie som. Spravili sme max, užili si to. Teším sa na ďalšiu tvrdú prácu. Ďakujem všetkým fanúšikom za podporu,“ vyjadril sa pre topky.sk Max Jason Mai.

Veľkolepé vyvrcholenie tohto ročníka Eurovízie sa uskutoční v sobotu 26. mája. O víťazstvo zabojuje dovedna 26 krajín. A to Taliansko, Moldavsko, Rumunsko, Rusko, Španielsko, Veľká Británia, Albánsko, Cyprus, Francúzsko, Grécko, Island, Azerbajdžan, Dánsko, Nemecko, Maďarsko, Írsko, Litva, Bosna a Hercegovina, Srbsko, Ukrajina, Švédsko, Macedónsko, Nórsko, Estónsko, Malta a Turecko.

Čo sa týka slovenskej účasti v šou, minulý rok nás v nemeckom Düsseldorfe reprezentovali dvojičky Twiins so skladbou I´m Still Alive. V 2010 sa v nórskom Osle pokúšala uspieť Kristína Peláková s Horehroním. Rok 2009 patril Nele Pociskovej a Kamilovi Mikulčíkovi. Tí v Moskve predviedli pieseň Leť tmou, ktorá takpovediac otvorila našej krajine bránu do novej éry slovenského účinkovania v Eurovision Song Contest. Ako posledná si totiž vychutnala účasť v pesničkovej súťaži Katarína Hasprová v roku 1998. Medzitým bola odmlka.

Prečítajte si: Eurovízia: Najväčšou favoritkou súťaže je speváčka Loreen zo Švédska

Semifinálové vystúpenie Maxa Jasona Maia (Miro Šmajda)

 

Postupujúca desiatka

 

Srbsko - Željko Joksimović - Nije Ljubav Stvar


Macedónsko - Kaliopi - Crno I Belo


Malta - Kurt Calleja - This Is The Night


Ukraina - Gaitana - Be My Guest


Švédsko - Loreen - Euphoria


Estónsko - Ott Lepland - Kuula


Nórsko - Tooji - Stay


Bosna a Hercegovina - Maya Sar - Korake Ti Znam


Lotyšsko - Donny Montell - Love Is Blind


Turecko - Can Bonomo - Love Me Back

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu