Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Mojsejová sa zaplietla s Rusmi: Kšeft desaťročia!

Nora Mojsejová predala svoju módnu značku. Na snímke sú v pozadí dievčatá, ktoré na sebe majú modely z jej dielne. Zobraziť galériu (8)
Nora Mojsejová predala svoju módnu značku. Na snímke sú v pozadí dievčatá, ktoré na sebe majú modely z jej dielne.

KOŠICE – Nabalila sa! Nore Mojsejovej (52) sa v uplynulých dňoch podarilo uzavrieť obchod, ktorý pokojne možno zaradiť medzi jej top biznisy uplynulých desiatich rokov. Investorom z Ruska totiž predala licenciu na vlastnú módnu značku. Nejde pritom o nijaké drobné. Suma, ktorú zinkasovala, sa podľa našich informácií priblížila k hranici 500 tisíc eur!

Dobre si to zrátala! Topky.sk zistili, že Nora Mojsejová predala svoju módnu značku Nora Fashion. Adeptov na kúpu bolo vraj viacero, všetci pochádzali zo zahraničia. „Rozhodovanie nebolo jednoduché, no nakoniec som si vybrala ruských investorov, povedala nám košická podnikateľka. Hoci odmietla prezradiť, akú sumu boli ochotní vysoliť, podľa našich informácií išlo o čiastku približujúcu sa k hranici 500 tisíc eur. Obe strany podpísali zmluvu na tri roky. 

Pôvodným zámerom nových majiteľov bolo zrušiť všetky predajne na Slovensku. „Nakoniec sme sa ale dohodli, že aspoň košické pobočky zostanú v prevádzke. Bratislavská bola zatvorená, dozvedeli sme sa od Mojsejovej. Tá musela na východe prepustiť väčšinu zamestnankýň - šičiek. Výrobňa sa totiž presunula do Prahy.

V hlavnom meste našich západných susedov by sa mal v blízkej dobe otvoriť butik. Následne potom aj v Karlových Varoch. Ráta sa však aj s expanziou do zahraničia.

Výhodný predaj prišiel návrhárke z Pereša vhod. „Po dlhom období konečne nemusím skoro ráno vstávať. Užívam si najmä kávičkovanie s kamarátkami, povedala s úsmevom podnikateľka. Zo zmluvy s Rusmi jej vyplýva len to, že musí zhruba štyrikrát do mesiaca navštíviť Prahu. Tam prinesie návrhy nových modelov a usmerní tím ľudí v práci. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu