Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Vďaka darcom sa rekonštrukcia veže začala

Altánok, ktorý sa nachádza v Sade Janka Kráľa, je vlastne originálnou gotickou vežou bratislavského františkánskeho kostola. Do sadu – vtedajšieho mestského parku - bola opatrne prevezená v roku 1897.

Aby park zdobila ešte ďalšie stáročia, je nevyhnutná jej rekonštrukcia. Na tú sa podujala Komunitná nadácia Bratislava.

Prvým väčším darom prispela Nadácia Všeobecnej úverovej banky. V zamestnaneckom programe Poklady môjho srdca získala Komunitná nadácia Bratislava na rekonštrukciu 200 000 Sk. Pridalo sa aj Konto Orange, ktoré poskytlo 100 000 Sk.

Ďakujeme veľmi pekne za dôveru. J

edným zo spôsobov, ako je možné pridať ďalšie peniažky je podujatie Preteky kačíc. Je skvelé, že Komunitná nadácia Bratislava priniesla myšlienku Pretekov kačíc zo zahraničia aj do Bratislavy. Tak aj Bratislavčania a návštevníci mesta môžu fandiť vlastnej kačici počas jej plavby do cieľa. Registrácia prostredníctvom internetu na www.pretekykacic.sk je možná len do piatku 12. septembra do 24.00. Záujemcovia si môžu kačicu adoptovať aj osobne v sobotu 13. septembra od 12.00 do 14.30 na Tyršovom nábreží v stánku Komunitnej nadácie Bratislava na Trhovisku neziskoviek, ktoré organizuje Nadácia Pontis. Rekonštrukciu gotickej veže v Sade Janka Kráľa je možné podporiť aj darcovskou SMS s textom DMS medzera KACICE na číslo 877. Cena DMS je 30 Sk / 0,20 EUR.

* Aj na fotografii vidno, že veža čaká na rekonštrukciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu